keskiviikko 9. tammikuuta 2019

Mitä teki Aapeli?

Heissan ystävät!

Rakettien suihketta, välkettä ja rätinää, tuulta, lumisadetta, räntää, vesisadetta. Myrsky. Aapeli-myrsky. Tätä kaikkea saimme kokea opetellessamme kirjoittamaan uutta vuosilukua.

Oli lähdettävä vuoden ensimmäiselle reissulle mökille ulkosaaristoon tarkastamaan myrskytuhoja. Sää oli pilvinen ja tyyni. Välillä pyrytti. Maisema oli niin pysähtynyt ja hiljainen, että tuntui kuin olisimme ajaneet pitkin kaunista talvimaisemataulua. Talojen ikkunoissa tuikkivat loppiaisen jouluvalot. Lunta oli ulkosaaristoa myöten. Telkät kisailivat kaislikon reunassa ja joutsenet kyyhöttivät jään reunalla. Kannattaisi heidänkin jo lähteä etelään talven tieltä.

Jännitys kohosi ja sydän pamppaili lähestyessämme määränpäätä. Onkohan myrsky kohdellut mökkiämme  ja rantaamme kovalla kouralla. Aluksi näytti, että kaikki on kunnossa, mutta niinhän se laituri kuitenkin oli taas vinksin vonksin.


Matkalla näkee monenlaista kaunista. Nauvon ambulanssiaseman parvekkeen kaide oli somistettu hauskalla, aiheeseen sopivalla jouluvalolla.Maisema merellä oli harmaa lumi- ja räntäsateesta johtuen ja jäätä oli vain kaikkein suojaisimmissa lahdissa sisempänä saaristossa.


Ruokaa haalivat joutsenet säälittivät kylmässä loppiaissäässä.


Kotiseutumuseo Sockenstuga Houtskarin kirkolla oli juuri ja juuri säästynyt, kun kuusi oli pihalla kaatunut.Talvellakin luonnossa on paljon erilaisia värejä.

Aallonmurtajan kivolohkareet olivat muuttuneet talven voimasta suuriksi sokerpaloiksi.

Pienen reippailun jälkeen oli hyvä hypätä lumisateelta suojaan lämpimään autoon ja aloittaa kotimatka.

Oikein Onnentäyteistä Alkanutta Vuotta minulta Sinulle!

Rakkaudella Maija

8 kommenttia:

 1. Kiitos Maija, samoin sinullekin!
  Nuo saariston karut kuvat on kyllä niin lumoavia! Ihan oma maailmansa.
  Leppoisaa talvista viikonjatkoa!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Mamma 💕
  Todellakin tuntuu kuin menisi ulkomaille saaristoon mennessään.

  VastaaPoista
 3. Kiitos samoin, sysseliseni! Toivotaan terveyttä ja iloa! ❤️
  Niin kauniita maisemapaloja! Mutta vilu tuli niitä katsellessa... Joutsenparat...

  VastaaPoista
 4. Kiitos syssa 💕
  Joutsenien varpaita kävi niin sääliksi.

  VastaaPoista
 5. Hyvä ettei Aapeli ollut kerinnyt tehdä suurempia tuhoja! Ihania lumisia kuvia, meillä ei ole lumesta tietoakaan. Pari päivää sitten oli armoton myrksy, ehkä sitten Aapeli II. ;)

  VastaaPoista
 6. Kiitos kommentistasi 💗
  Aapeli onneksi säästi meidät, vain tuo laituri kärsi, joka talvimyrskyillä on murheenkryyni, ellei meri ole jäässä. Huomiseksi luvataan tännekin taas uutta myrskyä. Paljon niitä nyt on joka puolella.

  VastaaPoista
 7. Muuten, mekin nähtiin vielä Nauvon kirkonkylän omaperäinen jouluvalo ja aivan erikoisen kauniit lumihiutalevalot lyhtypylväissä - ei niin kauniita varmaan edes Helsingin Aleksanterinkadulla! Niin ihanat kaikessa vaatimattomuudessaan! ❄️

  VastaaPoista
 8. Kiva, kiva 😀 Eikös ollutkin kaikella tavalla "valaiseva" tuo aseman jouluvalo? Kauniit ovat myös lumihiutalevalot. Niistä tulee niin hyvä tunnelma. Ihan kuin Melukylän lapsissa.

  VastaaPoista