tiistai 16. heinäkuuta 2019

Gullviva, mandelblom, kattfot och blå viol - Suvi saaristossa

Hei!

Nyt sataa saavista kaatamalla ja meillä ainakin vesi tulee todella tarpeeseen, sillä kaikki on niin kuivaa. Viikonloppuna oltiin ystävien mökillä Nauvossa. Nauvon pääsaarelta loppumatka taittuu vielä veneellä. Saunomista, uimista, herkuttelua ja ystävien kanssa seurustelua. Siinä on hyvät ainekset kesäpäivän viettoon. Saari jää hauskasti keskelle laivaväylää, joten molemmin puolin saarta voi ihmetellä suurten laivojen purjehtimista.


Seuraavana päivänä jatkoimme matkaa omalle mökille. Rantaan puhalsi ärhäkkä luoteistuuli ja sai sään tuntumaan kolealta. Nyt ei oltu suunniteltu mitään hommaa tehtäväksi, vaan tarkoitus oli vain saunoa ja rentoutua. Merivesi oli korkealla ja kirkkaassa kovassa aallokossa oli mukava uida.

Kesäinen saaristo oli niin kaunis. Lokkien kirkunaa, ohi ajelehtiva purjeveneitä valkeat purjeet pullollaan ja meren kohinaa sinitaivaan alla. Tienvarsien kukkaloisto oli hämmästyttävää. Olisi mieli tehnyt pysähtyä poimimaan, mutta nyt vain tyydyin katselemaan, en edes ottanut valokuvia. Keltaisena hehkuvat matarat, sinisenä helisevät kissan- ja harakankellot, ylväät kurjenkellot, huumaavasti tuoksuvat mesiangervot, mettä tihkuvat puna-apilat, valkoiset siankärsämöt, tuulessa huojuvat ruskeapäiset kaislat ja paljon, paljon muita kukkia. Minkä ihanan kimpun luonnon puutarhasta olisikaan voinut sitoa.


Heinäkuisena viikonloppuna ihmisiä on liikkeellä paljon. Kuka kulkee pyörällä, kuka autolla, kuka moottoripyörällä ja kuka veneellä. Kaikilla yhteisenä tarkoituksena nauttia suvesta maailman kauneimmassa saaristossa.

--------

Kotona oli taas pakko kuvata laventelia. Sen tuoksu houkuttelee kimalaisia luokseen meden noutoon.

Eilen nuorempi tytär vei kummitätinsä piknikille ja tarjoili hänelle tällaisen jälkkärin. Mascarpone-mangovaahtoa mustikoiden kera.

Mukavaa päivää, Sinulle, sadepisaroita kuunnellen!
Rakkaudella Maija

Ps. Ilahdutathan minua kommentillasi.

4 kommenttia:

 1. Oi, miten ihanasti kuvailit tienvarsien kukkia! ❤️
  Niistä on saatu nauttia ja niistä poimin juuri eilen aamulla heleän, tuoksuvan kimpun kuistin pöydälle.
  Ja tuo teidän laventeli... Viihtyisi varmaan meidänkin kuistin pielessä - siinä saisi rakastamaansa auringonpaahdetta - mutta kun muurahaiset valtaavat kaikki paikat!
  ☹️

  VastaaPoista
 2. Kiitos, syssa❤️Ihanaa, että olet malttanut pysähtyä poimimaan kukkia. Näin niistä saa nauttia ja nuuhkia kotonakin.
  Laventeli viihtyy juuri tuossa paahteessa ja ilmeisesti lisäksi suojaisassa paikassa. Kokeile ihmeessä! Keväällä yllätyin, miten paljon tuosta pensaasta alkoi tulla nuppuja ja uusia versoja. Muurahaiset ovat vihon viimeisiä. Meillä on myös niitä joka puolella ja pelkään, että ne tuhoavat viiniköynnöksemme.

  VastaaPoista
 3. Aurinkoisen kesäinen postaus, vaikka sataakin!
  Hempeitä heinäkuun hetkiä!

  VastaaPoista
 4. Kiitos Mamma ❤️Kesään kuuluu niin paiste kuin sadekin.

  VastaaPoista