tiistai 23. heinäkuuta 2019

Bellmannia Karunan kesässä

Moikka!

Saimme ihastuttavan aloituksen viikonlopunvietollemme, kun pojan appivanhemmat kutsuivat meidät ja kaksi muuta pariskuntaa mökilleen Sauvon Karunan saareen. Venematka taittui kauniissa heinäkuun iltapäivässä merestä nauttien. Tervetuliaismaljat ja kävelimme naapurimökin pihalle tuolit kainalossa. Paikalle oli kutsuttu saaren mökkiläiset tuttavineen ja oli konsertin aika.

Meille esittäytyi viisihenkinen orkesteri pukeutuneina 1700 - luvun tyyliin. He esittivät meille Bellmannin musiikkia laulaen suomeksi ja ruotsiksi. Vuonna 1740 Tukholmassa syntynyt Carl Michael Bellman, jota on kutsuttu myös Ruotsin kansallisrunoilijaksi, oli myös muusikko. Hän kirjoitti ja sävelsi erityisesti satiirisia juomalauluja. Lisäksi hän käänsi runoja saksasta ja ranskasta. Kaikkiaan hän on kirjoittanut 1700 runoa ja melkein kaikki on myös sävelletty.

Suomalaista kesäpäiväidylliä parhaimmillaan oli nauttia Bellmannin melko ronskeistakin sanoituksista meren äärellä varjossa polttavalta auringolta. Meille kaikille tuttu Ukko Nooa on Bellmannin tunnetuin kappale, joka on eräänlainen parodiamukaelma Raamatun Vanhaan testamenttiin perustuen. Myös suosittu Tuuli hiljaa henkäilee on Bellmannia. Se on minulle yksi ehdoton kevään airut. Se ainakin lauluista kävi selväksi, että kannattaa ottaa muutama ryyppy, ehkä yksi, ehkä kaksi, ehkä kolmaskin ja elämä on helpompaa. Jopa täältä lähteminen.

Bellmannin sanoja mietiskellen konsertin päätyttyä nautimme miniämme vanhempien mökillä vielä makoisat kahvit ja tietysti toistemme seurasta, kunnes oli aika palata kotiin. Kiitos ihanista järjestelyistä konsertteineen isäntäväelle!

Lauantaina ajelimme heti aamusta Somerniemen kesätorille, joka on Suomen suurin tällainen toritapahtuma. Niin myyjiä kuin asiakkaitakin on paljon. On uutta ja vanhaa tavaraa, leivonnaisia ja puutarhan tuotteita. Jotain pientä aina tarttuu mukaan, mutta enemmän vain nautimme toritunnelmasta.

Kotimatkalla poikkesimme Somerjoen kioskille pullakahville. Ihanaa, kun jossain vielä on tällainen vanhanajan kioski, ettei aina tarvitse mennä isoille, persoonattomille liikenneasemille. Siinä heinikossa pöydän ääressä pullasta ja juomista nauttien ja Rauli Badding Somerjoen musiikkia kuunnellen tuntui aikapyörä pyörivän takaisin - 70-luvulle.






Ajelimme kotiin päin pitkin Hämeen Härkätietä, joka mutkittelee Paimionjoen rantoja seuraten. Tällaista suomalaista maaseutumaisemakulttuuria sisämaassa on mukava ihastella. Härkätieltä päädyimme lopulta Paimiota halkovalle Kuninkaantielle ja rengasmatkamme olikin päätöksessään.

Helteinen heinäkuun lauantai-iltapäivä ja ilta kului mukavasti, kun saimme pienemmän lapsenlapsen hoitoon. Voi sitä vajaa 3-vuotiaan elämän ihmettä ja riemua!

Herukkasato on jo kypsää puutarhassamme ja nyt on lähdettävä poimimaan marjoja. Nautinnollisia hellepäiviä kaikille!
Rakkaudella Maija

12 kommenttia:

  1. Wau, minkä konsertin olette saaneet kuulla ja vielä luonnon helmassa!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentistasi, Kristiina ❤️Konsertti kaikkinensa oli aivan hurmaava!

    VastaaPoista
  3. Jopas on nostalgiaa. Ihania nuo vanhat kioskit. Harvoin niihin enää törmää, ja vielä, että olisi kiska toiminnassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi ❤️Niin ihania ovat juuri tuollaiset vanhat, pienet kioskit! Nykyään on vain isoja liikenneasemia ilman sen kummempaa romantiikkaa.

      Poista
  4. Kuulostaa niin mukavalta ja ihana aina tehdä reissuja kauniissa kesä-Suomessa :)

    VastaaPoista
  5. Kiitos kommentistasi -A-❤️ Oli kyllä kivaa ohjelmaa viikonloppuna😊

    VastaaPoista
  6. Tuo kioski on kyllä sympaattinen! Olen siitä kuullut ja pitäisi käydä kokemassa.
    Ihanaa jatkoa sinulle!

    VastaaPoista
  7. Kiitos, Mamma, kommentistasi ❤️Eikös vaan olekin suloinen. Kannattaa mennä! Siellä pääsee Badding-tunnelmaan.

    VastaaPoista
  8. Voi miten ihanalta kuulostaa! Onpa kiva kun pääsitte tuollaisia kokemaan ja vielä ihanassa kesä säässä! Tuo kioski on sitten suloinen:) Kyllä sitä pientä ihmisten elämän ihmettelyä ja intoa on sitten mukava seurata♥ Leppoisaa kesän jatkoa♥

    VastaaPoista
  9. Kiitos Päde ❤️ Suomen suvessa on ihana kokea erilaisia juttuja. Hyvä sää vielä juhlistaa eri tilaisuudet. Mummin pienet Murut ovat niitä elämän ihmeitä ❤️
    Tunnelmallista kohta alkavaa elokuuta Sinulle ❤️

    VastaaPoista
  10. Olipa ihana reissu! On kyllä upeaa kun saa tuollaisia kokemuksia ja että toisetkin haluavat juhlistaa kesää jakamalla muillekin ihania hetkiä, joita sitten saa kaipailla talven tuiverruksessa :). Teillä on ollut ikimuistoinen reissu! Vaikka monesti kaipailen itsekin "suureen maailmaan" saamaan sieluntäytettä, niin joskus nämä elämykset ovat todella lähellä. Kuten Savonlinnan oopperajuhlat, jossa ystävättärien kanssa käväisimme. Kyllä kotimaa osaa olla ihana <3.

    VastaaPoista
  11. Kiitos kommentistasi, Ulla Annika ❤️Ihan läheltä löytyy yllättävän paljon näettävää ja koettavaa.
    Tunnelmallista elokuuta Sinulle ❤️

    VastaaPoista