tiistai 31. joulukuuta 2019

Pähkinänsärkijän joulu ja Hyvää Uutta Vuotta

Heissan ystävät!

Vanhan vuoden viimeinen päivä. Silmiini piirtyy nyt Pienen Tulitikkutytön vanhan vuoden viimeinen päivä. Ei siksi, että sytyttäisi viimeisen tulitikun ja palelisin ulkona. (Palelen kyllä, mutta se johtuu kuumeesta.) Nyt vaan tuntuu siltä, että katson ikkunan takaa, miten taloissa juhlitaan, ollaan yhdessä ja syödään hyvin. En ole myöskään yksin, enkä ilman herkkuruokaa, jota Amore parhaillaan valmistaa. Mutta sydämessäni elää satu tuosta pienestä tytöstä. Ikään kuin olisin nyt ulkopuolinen, vailla elämän riemua ja tottahan se on. Riemua ei ole. Ei ollut halua lähteä uuden vuoden coctailjuhlaan kaupunkiin eikä kutsua ystäviä. Eikä sairaana tietysti muutenkaan jaksa. Samasta syystä vietimme Pähkinänsärkijän joulua. Pienet sydänpähkinät rusennettiin särkijällä jo kauan ennen joulua ja tiesin, ettei joulustamme tule sitä kovin odotettua yhteistä juhlaa. Joskus myöhemmin ehkä saatte tietää syyn.

Ulkona sähisee muutama raketti pimeää taivasta vasten. Kapea kuunsirppi valaisee palan taivasta ja putoaa hiljaa metsän taa. Minä katselen takkatulta sohvan pohjalla kuumeessa ja kovassa yskässä viruen. Lasilliset kuohuvaa on sentään kohotettava.

Muutaman kuvan myötä haluan toivottaa teille, ystäväni, terveyttä, onnellisuutta, kaikkea hyvää ja rakkaudentäyteistä Uutta Vuotta minulta Sinulle ❤️ Maija


14 kommenttia:

 1. Voi Maija, olipa ikävä kuulla että sairastat ja että joulusikin oli alavireinen. Nyt lepäät ja podet tautisi kaikessa rauhassa. Toivon myös että jouluun liittyvät ikävyydet korjaantuisivat tai ainakin helpottaisivat.
  Kaikkea hyvää sinulle ja läheisellesi tulevana vuotena <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kristiina, mieltä lämmmittävistä sanoistasi! Flunssa alkaa pikkuhiljaa helpottamaan jo.

   Poista
 2. Hienoja kuvia!
  Hyvää uutta vuotta 2020!🥂🍾💕⭐️

  VastaaPoista
 3. Pikaista toipumista sinulle Maija-ystäväni ja ihania hetkiä tulevaan vuoteen! 💖

  VastaaPoista
 4. Voi kurjuus, että olet kipeänä. Pikaista paranemista! Ja toivottavasti tammikuu jatkuu terveenä ja huolet väistyisivät. Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, - A -! Vasta, kun eteen tulee jonkun läheisen tai omaan terveyteen liittyviä asioita, osaa laittaa asiat tärkeysjärjestykseen ja oikein todella ymmärtää, miten kallisarvoista terveys on.

   Poista
 5. Pikaista toipumista sinulle Maija ja oikein hyvää uutta vuotta <3

  VastaaPoista
 6. Voi, parane pian, rakas sysseliseni! Voimia, terveyttä, iloa uuteen vuoteen!
  Joskus elämä on ...
  Ihania kuvia! Kotisi fengshui on parantava ja voimaannuttava. Mutta sinun on levättävä, että paranet hyvin. Sinua tarvitaan niin monessa. ❤️

  VastaaPoista
 7. Kiitos, rakas syssa, kauniista sanoistasi!

  VastaaPoista
 8. Oi miten ihania tunnelmakuvia ja niin kodikasta! Mm joulukiireet pitivät minua pois bloggailusta, mutta joulun ystävänä katselen joulujuttuja myös jälkikäteen aivan mielelläni. Teillä oli niin kaunis joulu! Mandariininlohkoja aioin kuivattaa , vaan enpä sitten sitäkään ehtinyt, sitkeä yskä piti huolen väsymyksestä (6 viikkoa kesti sitä pauketta!) ja tuli vähän raahustettua tälläkertaa....jospa ensivuonna :). Kiitos ihanista ja sydämellisistä toivotuksista. Lämmin halaus! <3

  VastaaPoista
 9. Kiitos ihana Ulla Annika ❤️ Ehtii näitä joulujuttuja tosiaan katsella myöhemminkin. Minäkään en pääse irti esimerkiksi joululehdestä vieläkään.
  Harmi, että sairastaminen vei Sinulta voimia valmistella joulua, mutta niin se vain on, että asiat menevät välillä uuteen järjestykseen. Meillä oli paljon murhetta ennen joulua, jouluna ja vielä joulun jälkeenkin. Silloin joulu tulee vähemmälläkin siivoamisella ja hössöttämisellä. Sen huomasin tänä jouluna. Nyt asiat ovat jo hyvällä mallilla.
  Yskää olen potenut minäkin, ihan sieltä viime vuoden puolelta saakka. Nyt on antibioottikuuri menossa ja nyt vihdoin tuntuu hellittävän. Voimat kyllä ovat huvenneet. Saas nähdä kestääkö yhtä kauan kuin Sinun yskäsi. Sinulle myös lämmin halaus, ystäväni ❤️

  VastaaPoista