perjantai 3. tammikuuta 2020

Syksyn käsitöitä








Voi kai sen näinkin aloittaa, kuvilla. En nyt jaksanut enemmän taistella tämän asian kanssa, olkoon sitten näin.

Tervehdys vuoteen 2020!

Uusi vuosikymmenen on (tiedemiesten mukaan, itse olen henkilökohtaisesti eri mieltä) aloitettu. Aika hauska numeroyhdistelmä!

En varsinaisesti tee mitään lupauksia tälle vuodelle. Eivät ne kuitenkaan pidä. Mutta jos yrittäisi pyrkiä joissakin asioissa hiukan parempaan, saattaisi onnistua, edes hiukan. Esimerkkeinä voisin mainita ruokahävikin pienentämisen, kasvisruokien ja liikunnan lisäämisen. Ja sitten haluaisin ehtiä tekemään luontoretkiä lastenlasten kanssa erilaisiin kohteisiin tässä lähistöllä. Teitkö Sinä uudenvuodenlupauksia?

Käsitöiden teko varmasti jatkuu tälläkin vuosikymmenellä. Tässä kuvia syksyn käsitöistä. Helmisukat kudoin syyskuussa syntyneelle nuorimmalle lapsenlapsellemme. Malli löytyi Pinterstistä ja ohje Äidiltä tyttärelle -blogista. Helmien pujottelu olikin hauskaa ja tekniikka helppo. Sukan suuhun en tehny tavallista joustinneuletta, vaan prinsessalle ja helmien pariksi paremmin sopivaa valepalmikkoa, josta tuli napakka suu.

Kun pikkusisko sai helmisukat, piti isoveljelle kutoa traktorisukat. Hänelle kaikenlaiset isot koneet ja työkalut ovat tärkeitä. Toki on saappaisiin sitten mukava sujauttaa traktorisukat. Sukan suuhun vielä Tre Kronor -kuvio, niin on pojan isäkin mielissään ja väritkin täsmäävät.

Ekaluokkalaiselle lapsenlapselle pääkallot ovat mieluisia vaatteessa kuin vaatteessa. Siksi ajattelin, että pitäähän sellaiset villasukat olla, jossa on pääkalloja. Kalloset-sukille löytyi kuvio-ohje Pinterstistä, samoin kuin traktorisukkiinkin.

Joululahjaksi neuloin pikkuprinsessallemme villatakin, jonka selässä on iso Pikku-Myyn kuva. Tähänkin työhön löysin mallin Pinterestistä. Kuvion jokainen kerros on erilainen, eikä käsityön tekeminen telkkaria katsoessa oikein hyvin onnistunut, mutta työ oli kuin mielenkiintoista palapelin tekemistä.

Nyt pitää pian keksiä uusia käsityöaiheita. Eiköhän niitä nettiä selatessa löydy. Hyvää viikonloppua kaikille! Rakkaudella Maija

10 kommenttia:

  1. Hah! Nyt vasta sun ja tyttären postauksia lukiessani hokasin, että vuosikymmenkin vaihtui. Ei yhtään sen kummemmalta tuntunut kuin tavallinen vuodenvaihdekaan. Ja en tee lupauksia, en!
    Hulvattoman ihanat neuleet vunukoille olet tehnyt - niin maijamaiset!❤️

    VastaaPoista
  2. Kiitos, kiitos, syssa! Niin ne vaihtuvat vuodet ja vuosikymmenet huomaamatta. Ei ole enää niin kauheasti merkitystä niillä vaihtumisilla. Samalla tavalla se elämä jatkuu. Äitimme, muuten, on elänyt jo kaksi kertaa - 20-luvulla! En tee minäkään lupauksia. Helpompi niin.

    VastaaPoista
  3. Ihania neuleita!
    En tee lupauksia itsekään, mutta jatkan samalla linjalla elämäntapani kanssa. (joulu hieman sekoitti asioita...)
    Mutta kiva aloittaa rutiinit jälleen.
    Leppoisaa loppiaista!

    VastaaPoista
  4. Kiitos, Mamma! Härkäviikot ja normaali arki on taas kaikin puolin mukavaa pitkien pyhien jälkeen.
    Hyvää Loppiaista Sinulle myös!

    VastaaPoista
  5. Oi miten ihania neulomuksia! Olet kyllä niin taitava💖 Nuo kuulostaa oikein hyviltä pyrkimyksiltä! Tuo ruokahävikki on sellainen juttu johonkin minäkin ajattelin tänä vuonna panostaa..pitkän työpäivän jälkeen nälissään ei missään tapauksessa pitäisi mennä kauppaan kun tulee ostettua vaikka mitä ja sitten kaappi pursuaa eikä kukaan kerkiä niitä edes syömään:) Ihanaa alkanutta vuotta sinne teille, toivotaan että se tuo kaikkea kivaa mukanaan:)💖

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Päde!
      Juuri noin se on. Nälkä - hamstraat kaikkea, kylläinen - mikään ei tunnu sopivalta. Ruokien suunnittelu vaikka viikoksi ja sen mukainen kauppalappu olisi kai se ideaalinen juttu. Mutta siinä onkin toteutettavaa.
      Oikein hyvää alkanutta vuotta teille koko perheelle myös!

      Poista
  6. Oikein hyviä esimerkkejä uuden vuoden 'lupauksiin'. Tuo ruokahävikkiä vastaan taisteleminen on minunkin ykköstavoite, tai ainakin kärkipäässä. :) Ja ihania käsitöitä, tuollaisen Myy-neuleen, kun osaisin tehdä niin tekisin heti...itselleni! :)

    VastaaPoista
  7. Kiitos - A -!
    Ruokahävikkiä vastaan taisteleminen kuulostaa helpolta, mutta ei välttämättä ole sitä kuitenkaan. Ehkä sitä pikkuhiljaa oppii. Äitini, pula- ja sota-ajan elänyt, osaa tuon taidon kyllä. Noin kamalia asioitako vaaditaan, että ruuan osaa tarkkaan käyttää?
    Tartu vaan puikkoihin! Kyllä osaat - silmukka silmukalta ruutupiirroksen mukaan - ja langat solmussa 🤭

    VastaaPoista
  8. Oih, onpa kauniit nuo vaaleanpunaiset unelmasukat! <3
    Ja suloinen Pikku-myy!
    Tammikuun kauniita hetkiä sinne pohjoiseen!

    VastaaPoista
  9. Kiitos, Susanna ❤️
    Pikku-Myy kuvastaa omistajaansa.
    Lunta ei meillä täällä rannikolla ole, mutta välillä on kauniita pakkaspäiviä kuitenkin.
    Sinulle myös oikein suloisia tammipäiviä sinne etelään ❤️

    VastaaPoista