torstai 21. huhtikuuta 2022

Pääsiäismaanantain eväsretki saaristoon

 Heissan!

Pääsiäistä on meillä vietetty perinteisesti syömällä yhdessä lasten perheiden kanssa pääsiäissunnuntaina. Vanhenpi tytär leipoo joka vuosi meille kaikkien rakastamaa,  umbrialaista, runsaasti juustoa sisältävää pääsiäisleipää, jota syödään keitettyjen kananmunien ja majoneesin kanssa. Lisäksi on muita pääsiäisen herkkuja. Ja lopuksi ohjelmassa on lasten munajahti, sillä pääsiäispupu on käynyt piilottamassa niitä mitä erilaisimpiin piiloihin. Italiassa on tapana, että toisena pääsiäispäivänä lähdetään piknikille. Me päätimme myös lähteä pojan perheen kanssa. Suuntana oli tietysti saaristo eli mökille lähdettiin, sillä meillä oli oikein asiaakin sinne. Veimme mökille uuden soutuveneemme. Nyt pääsemme laskemaan siikaverkkoja. Vanhan soutuveneen vei myrsky.

Koriin pakattiin voileivät, grillimakkarat, kahvia ja kaakaota termospulloihin ja tietysti suklaamunia. Kunhan sumupilvet ensin hälvenivät, paistoi aurinko täydellä terällä kirkaansiniseltä taivaalta ja lämpöasteitakin oli oikein mukavasti. 

Matkanteko mökille on jo yhtä juhlaa. Eväitä syödään lossirannoissa tai losseilla merituulessa mukavasti lämmittävän kahvin ja kaakaon kera, saa nauttia auringossa kimmeltävistä merimaisemista, kauniista saaristolaiskylistä, kurkipariskunnista pienillä pelloilla, peuralaumoista  ateroimassa, pääsiäisnarsissein koristelluista saaristolaistupien kuisteista, höyhenkoristeluista, auringossa kylpevistä harmaakivikirkoista, rantaan kolistelevista losseista ja nyt jääkantensa alta vapautuneesta meren tuoksusta. 

Perillä hiukan harmistutti myrskyjen aiheuttamat sotkut. Risuja ja oksia kuisti ja terassi täynnä, irronneita ja rikkimenneitä tavaroita. Laiturin kaksi vuotta sitten vaihdettu kiinnityskettinkikin oli katkennut ja nyt ovat laiturin osat taas sikin sokin. 

Vene saatiin yhdessä nostetuksi trailerin päältä ja kannettua rantaan. Makkarat paistuivat kuumalla hiilloksella ja maistuivat niin hyvälle. 

Sitten oli jo kotiinlähdön aika. Lauttamme saavuttua Korppoon Galtbyn satamaan kohtasimme tyttären lauttajonossa matkalla työviikolleen Kökariin. Me poikkesimme vielä syömään Korppoon keskustassa sijaitsevaan Hjalmar'siin.Aurinkoista torstaipäivää! Terveisin Maija 

4 kommenttia:

 1. Saman tapaista retkeilyä tuntuu olevan teillä kuin meilläkin. Ihania ovat tuollaiset perheen kesken tehdyt jutut. Tyttäresi työmatka Kökariin sai tyytyväisen hymyn huulilleni. Kökariin olemme mekin menossa ensi kuun puolivälissä ja odotan sitä jo innoissani.
  Mukavaa viikonloppua sinulle ja perheellesi<3

  VastaaPoista
 2. Ihana kuulla, että olette menossa Kökariin! Siellä, niin kaukana kaikesta, mieli lepää. Katsottavaa on mukavasti luontokohteista kulttuuriin. Toivottavasti saamme lukea blogistasi reissukokemuksia!
  Teille kaikille myös sinne oikein suloista viikonloppua 💛☀️

  VastaaPoista
 3. Niin mukavaa päästä aina teidän mökkireissuille mukaan, postausten muodossa! 😊😍

  VastaaPoista