tiistai 5. huhtikuuta 2022

Takatalvi

Illalla alkanut räntäsade oli yöllä muuttunut lumeksi ja jo kertaalleen lumen alta pajastunut maa oli saanut uuden puhtaanvalkoisen peitteen. Myrskyn voimalla puhaltava tuuli on koko päivän lennättänyt voimalla lumihiutaleita ja sää on ollut hyisen arktinen, tervehdys suoraan Pohjoisnavalta. 

Lumimyrskyä uhmaten muuttohanhien aura jatkoi aamulla sitkeästi matkaansa kohti pohjoista äänekkäästi toisiaan kannustaen ja meille täältä alhaalta seuranneille ilmoittaen "Kyllä kevät tulee ". Uskon on heilläkin oltava luja ja halu ja kaipaus voimakas päästä takaisin Pohjolaan. Ei tuollaista sisukkuutta muuten voi ymmärtää. 

Lumikolalle oli vielä paljon käyttöä. Hyvä, etten ollut sitä vielä varastoon laittanut. Kuistille jo istuttamani pikkunarsissit eivät onneksi pienestä hätkähdä ja ovat ihan virkeitä. Pääsiäistunnelma saapuu hiljalleen kotiin. 


Onko teillä tänään tarvittu lumikolaa? 

Joko pääsiäinen kukkineen, tipuineen ja pupuineen on saapunut kotiisi?

Rakkain terveisin Maija 

6 kommenttia:

 1. Ihanaa pääsiäistunnelmaa! Ikoni ja rukousnauha... Minä en ole pääsiäisihminen mut mammalle vein tänään tipumobilen. 🐤🐤
  Valtava pyrytys ja tuprutus liikenteessäkin! Meillä noi lumihommat hoituu koneellisesti. 😏

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos syssa ❤ Ja kiitos, kun veit Mammalle pääsiäistunnelmaa 🤗 Minulle pääsiäinen on aina odotuksen aihe moneltakin kantilta. Pääsiäisen sanoma, kevään juhla, monta vapaapäivää ja yhdessäoloa. Jo lapsuudesta pääsiäiseen valmistautuminen on jäänyt muistoihin ja tietysti myös se tunnelma.
   Tuprutus ja pyrytys jatkuu. Taas on tarvetta lumikolalle. Kiva, kun teillä hoituu koneellisesti. Meillä täytyy vähän jumpata, mutta toisaalta hyvää se tekee 😅

   Poista
 2. Kyllä tarvittiin meilläkin eilen lumikolaa ja perjantaiksi on luvattu vielä lisää lunta. Meillä on jo kesärenkaat alla, joten nyt auto saa seistä pihalla. Eilen tosin olivat päätiet jo ihan paljaina taas.
  Nuo narsissit ovat kyllä sitkeitä eivätkä ole moksiskaan pakkasyöstä. Itsellä ne parina aamuna ovat nuokkuneet ja luulin niiden jo kuolleen, mutta päivemmällä ne taas olivat kuin ei mitään olisi tapahtunut.
  Mukavaa pääsiäisen odotusta sinulle<3

  VastaaPoista
 3. Tänäänkin tupruttaa sakeasti. Eilen suolattiin pääteitä, mutta moottoritiekin oli ollut huonossa kunnossa, joten parempi on pitää auto tallissa, jos renkaat on jo vaihdettu.
  Tänä aamuna narsissit nuokkuivat, mutta kyllä ne siitä taas virkistyvät 👍
  Ihanaa pääsiäisenodotusta sinne myös ❤

  VastaaPoista
 4. Meillä on tipuset sekä pupuset esillä (ei kyllä rairuohoa...), mutta lunta emme ole kyllä nähneet. Eli kola on saanut pysyä kellarissa. ;) Tänään jo palmusunnutai, tämä alkuvuosi on mennyt oikein ryminällä. Vastahan se vuosi vaihtui. Mukavaa pääsiäistä teille! 😊💛

  VastaaPoista
 5. Kiitos💛
  Todella vauhdilla on tämä vuosi alkanut.
  Tipuja ja pupuja on kiva katsella hiukan kauemminkin.
  Täällä lunta satoi viimeksi eilen oikein sakeasti. Onneksi ei siellä teidän leveysasteillanne sentään ole pyryttänyt enää.
  Teillekin mukavaa pääsiäisen odotusta🐣

  VastaaPoista