lauantai 21. toukokuuta 2022

Kattauksia ja tarjoiluja

Heissan!Haluan laittaa tänne itselle muistoksi äitienpäiväkattauksen, kun vietimme kahden  sisarukseni ja heidän aveceidensa kanssa lähes 99-vuotiaan äitimme äitienpäivää meillä. Valitettavasti kaksi sisaruksisatamme puuttui, sillä he olivat matkoilla. Äiti jaksoi reissun hyvin, laski tyypilliseen tapaansa leikkiä ja virkistyi selvästi. Muisti alkaa hiukan heiketä, mutta tuttujen ihmisten ympäröimänä tutuissa puitteissa kaikki tuntui olevan niin kuin ennenkin. Ihana meidän rakas mamma! Hänelle halusin tehdä prinsessakakun. Täyte on Valion ohjeen mukaan vaniljatuorejuusto-voikreemiä, vadelmahilloa ja itsepoimittuja vadelmia pakasteesta. Koristeena oleva ruusukin oli viimevuotisesta äitienpäiväruususta. 
Ystäville katettiin kevätillallinen yhden siskoni virkkaamien tablettien päälle. Tarjolla oli toast skagen, suomalaisia uusia perunoita, grillausta ja sitruunaista juustokakkua laseihin koottuna. Eilen illalla herkuttelimme Amoren kanssa ihan muuten vaan tai vaikka kevään kunniaksi nizzansalaatilla, jonka minä tein sekä sinisimpukoilla merimiehen tapaan, jotka Amore valmisti.  Simpukat olivat kuorettomia pakastesimpukoita, joten olivat helpompia syödä, mutta näyttävyyttä kuoret olisivat toki tuoneet. Liemi oli kerrassaan herkullista ja leivänpalalla sitä sai mukavasti syötyä lautaselta ilman lusikkaa. Raikkaan valkoviinin kanssa kohotimme maljan keväälle. 


 Ihanaa kevätviikonloppua minulta Sinulle ❤️ Maija 

4 kommenttia:

  1. Noi tein kattaukset on kuin linnanjuhlista paitsi kauniimpia, elämänläheisempiä, rouheampia.
    Olen niin niin niin iloinen siitä, että mamma pääsi taaskin kokemaan äitienpäiväjuhlatunnelman teillä! Olen sanoinkuvaamattoman kiitollinen sinulle, sysseliseni! 🌹😘

    VastaaPoista
  2. Ihana äitienpäiväjuhla yhdessä rakkaimpien kanssa ja mitkä taivaalliset herkut! 😋😋

    VastaaPoista