tiistai 21. helmikuuta 2023

Helmikuun kuvahaaste 13.-19.2.

Hei! Taas on aika viikkopostauksen, joka on lähtöisin Kristiina K:n blogista. Tarkoituksena on kuvata esineitä ja asioita, jotka alkavat k:lla ja jotka aiheet Kristiina on etukäteen julkaissut. 


13.2. KERAMIIKKA


Tämä keramiikkamaljakko on peräisin Marokosta. Vanhemman tyttäremme mies on kotoisin sieltä ja hänen vanhempansa toivat tämän tuliaisiksi, kun kävivät meillä. Myös vieressä oleva korurasia on Marokosta,  vävyn tuliaisiksi tuoma. Sisältä löytyy samanlaisia vielä pienempiä ja pienempiä ja pienempiä...

14.2. KATAJA 

Kataja, kansamme sisukkuuden symboli, kasvaa kuvannollisen sisukkaasti kiven päällä kurotellen juuriaan kohti vettä ja maata. Tämä kataja kasvaa Kökarissa Ahvenanmaalla. 

15.2. KANNU

Tämä maitokannu on lapsuudenkodistani. Maitoa sillä on viety meijeriin vuosikymmenet. Meidän kannujemme numero oli 50. Sillä pystyttiin kohdentamaan maidon kotitila. Kannu on minulle rakas, sillä monet kerrat olen lypsänyt ja siivilöinyt maidon sinne. Meillä oli pieni maatila ja lehmiä enimmillään viisi kerrallaan. Joskus tein lypsyn ihan yksinkin, jos vanhemmat olivat poissa kotoa. Usein olin pappan apuna. Aamulla ensin lypsylle, sitten kouluun. Lypsää osaan sekä käsin että koneella, sen aikaisella. Meillä oli Kaunikki, Ennätys, Ilona, Soma ja muita suloisia lehmiä. Ihania muistoja. Nyt maitokannu on kuistilla ja toivottaa vieraat tervetulleiksi milloin havunoksi, milloin kukkasin. 

16.2. KÖYNNÖS 


Olen onnistunut viime kesäksi keittiön ulkoikkunalaudalle ostamani lankaköynnöksen säilyttämään hengissä, ainakin toistaiseksi. Se on kankaan ja mattojen kudonassa lointa luotaessa tarvittavan kelan päällä. Olen saanut sen äidiltäni. 

17.2. KARKKI

Joulun herkkupöydässä, jonka olin koonnut vanhan senkin päälle, oli monenlaisia karkkeja mm. Lindin suklaapalloja ja tyttären tekemiä suukkoja lasikuvun alla. 

18.2. KIVI 

Kivä on mukava laittaa päällekkäin. Niitä usein näkee sellaisten ulkoilureittien varrella, jossa on sopivaa tornimateriaalia. Täällä Kökarin muinaiselle pronssikautiselle asuinpaikalle johtavalla polulla ja sen varrella tornien tekeminen on kielletty. Silti niitä siellä tietysti oli.

19.2. KYLMÄ 

Kylmän näköinen oli juuri jäistä vapautunut meri Houtskarissa mökkirannassa ja jäätävä oli kaukaa pohjoisen kantilta puhaltava tuulikin. Silti kylmäuimaan teki mieli, mutta lauttojen ruokatunti yllätti ja liian lyhyt aikataulu ei antanut myöden, kun uimaportaatkin olisi pitänyt kiinnittää ja taas ottaa pois. Harmitti. 

Tällaiset kuvat viime viikolta. Katsotaan, mitä tämä vikkko tuo tullessaan. 

Hyvää laskiaista ja pitkiä pellavia ❤️ Rakkaudella Maija 

4 kommenttia:

 1. Kivan koosteen olit taas tehnyt. Tuollaisen korurasian olen ostanut lapsenlapselle vuosia sitten. Siinä ei kylläkään ollut pienempiä rasioita sisällä.
  Maitokannuusi liittyykin mukavia muistoja. Sillä on jo niin paljon tunnearvoa ettet siitä varmaan koskaan luovu. Tuo kukkasen alla oleva teline näyttikin tutulta ja kutomiskurssillahan sellaiseen olen tutustunut. Sopii hienosti tuohon tarkoitukseenkin.
  Kylmä merivesi ei kyllä minua koskaan houkuta, hrr!
  Mukavaa viikon jatkoa sinulle Maija<3

  VastaaPoista
 2. Kiitos, Kristiina ❤️Kuvia kootessa ei tajuakaan, minkälaisia juttuja niihin liittyy ja millainen tarina syntyy, kun rupeaa kuvasta kertomaan. Ihan itsekin yllättyy 😅

  VastaaPoista
 3. Hieno kuvakooste! Vanhemmillani on koristeena samanlainen suuri maitotonkka. 😊 Kivaa tiistaita sinne!

  VastaaPoista
 4. Kiitos ❤️
  Maitokannut, niin kuin meillä aina tuota kutsuttiin, ovat suosittuja koristeina.
  Mukavaa maaliskuuta teille ☀️

  VastaaPoista