lauantai 25. marraskuuta 2017

Pala kakkua, kiitos!

Heissan!

Palasimme juuri mökiltä ja kyllä saaristossa oli nyt jo illan tullen kylmää ja pimeää. Kauniin aurinkoisen päivän jälkeen sää alkoi pakastua ja tie kiilteli jäisenä. Oli sumua ja koko ajan pelotti, milloin auton eteen hyppää kauris, peura tai hirvi. Niitä on siellä niin paljon, että todella varuillaan on ajettava. Pimeässä illassa sai kuitenkun myös nauttia talojen ikkunoissa tuikkivista jouluvaloista ja sinne sysipimeään saaristoon ne sopivatkin ja luovat omaa lumoavaa tunnelmaansa. Niinikään nautin sukankutomisesta, joululehtien selailusta, eväsleivistä, suklaasta ja kaakaosta, kuunsillasta ja tähdistä, jotka valaisivat kulkuamme. Mökillä teimme viimeisiä talveenvarautumistyöitä ja hengitimme syvään raikasta syysilmaa. Aurinko oli vielä kiivennyt puunlatvojen yläpuolelle, minkä oli jaksanut, joten kauniissa säässä saimme töitämme tehdä.









Suuri rahtilaiva puksutti saarten takaa kirkkaasti valaistuna, mikä olikin hieno ilmestys syyspimeällä merellä. Muuten maisema tuntui hiukan aavemaiselta.




Viikolla oikein onnittelin itseäni, kun sain ikkunat pestyä ulkoa. Siellä tikkailla parin metrin korkeudessa heiluen ja parhaani mukaan ikkunoita kirkkaiksi yrittäen oli olo illalla kuin tukkimetsällä olleella, kun lihakset olivat tasapainottelusta kipeinä ja jäykkinä. Parin päivän päästä tuli myrsky ja lennätti sadepisarat juuri pestyihin ikkunoihin, mutta ovat ne nyt kuitenkin puhtaammat kuin ennen pesua.

Nyt saavat kohta puutarha- ja ulkotyöt jäädä odottamaan kevättä, kunhan vielä joulua laittelen kuisteille ja parvekkeelle. Sitten on mukava vetää villasukat jalkaan, istua lämpöä puskevan takan kyljessä ja nauttia sisälläolosta hyvällä omallatunnolla.


Viime viikonloppuna vietimme isomman lapsenlapsen 5-vuotissynttäreitä. Teemana olivat dinosaurukset ja niinpä kaikki dinosaurukset olivat heränneet eloon. Olin lupautunut tekemään täytekakun juhliin. Tietysti sekin oli teeman mukainen. Täyteeksi toivomusten mukaan suklaakakkupohja sai suklaamoussen, johon löysin Annin uunissa -blogista erinomaisen liivatteettoman ja helpon reseptin.


Äidilläni oli tänään nimipäivät ja tein hänelle lahjaksi kakun, jonka jo eilen kävin hänelle viemässä ja onnea toivottamassa. Tähän aikaan vuodesta tekee niin mieli suklaata ja teen tätä sacherkakkua joka vuosi joulun ympäristössä. Innostuksen kakkuun sain muutama vuosi sitten, kun olimme näihin aikoihin Wienissä ja söimme siellä tätä hurmaavaa herkkua. Kakku oli helppo toteuttaa maidottomana ja gluteenittomana. Tämä kakku sopii hyvin myös joulunpyhiksi leivottavaksi ja koristelua voi muuntaa jouluteemaiseksi vaikka suklaakelloin, -kävyin tai -pukein.






Päivän reissun jälkeen viluisena sitä kaipaa nyt löylyn lämpöön, joten oikein mukavaa lauantai-iltaa ystävät! Rakkaudella Maija

6 kommenttia:

  1. Kiitos, sysseli, raikkaasta saaristotuulahduksesta! Oikein tuntui lukijankin kasvoilla tuo merituulen raikkaus! Se tie vain on niin mutkainen ja nyt usein liukaskin, ja lisävaaroja aiheuttavat ne metsäneläimet.
    Kiitos myös ihanasta sacherista, pääsin sitä tänään maistamaan! 😋

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos syssa! Kiva, että sait tuon merituulen tuoksun näin kuvien väkityksellä.
      Toellakin mutkia tuolla meidän mökkitiellä riittää ja hissuksiin on ajeltava, että onnettomuuksilta välttyy.
      Kivaa uutta viikkoa!

      Poista
  2. Teillä ollut paljon puuhaa siellä saaressa ja juhlia sekä kakkujakin. 😋 Herkullisia kakkuja ja hienot. ☺ p.s. Nyt tämän uuden kodin ikkunat saaat odottaa hetken pedua...satanut niin paljon, ettei ole huvittanut. 😐 Pitää joku päivä ryhdistäytyä... 😉

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos -A-! Kakkujen väsääminen on mukavaa puuhaa ja lopuksi vielä saa herkutella ja nuo juhlat piristävät kivasti, varsinkin näin pimeän syksyn aikana.
      Satanut on täälläkin, mutta ei auttanut, kun ikkunat olivat todella likaiset.
      Hauskaa viikonjatkoa

      Poista
  3. Olipa kauniita kuvia! Kyllä teillä siellä saaristossa on ihan oma tunnelma!
    Ihania kakkuja!
    Mukavaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mamma63! Saariston tunnelma on ihan omanlaisensa kaikkina vuodenaikona.
      Sinulle myös mukavaa uutta viikkoa!

      Poista