lauantai 30. joulukuuta 2017

Joulumme 2017

Tervehdys taas täältä Myrskyluodolta!

Vuoden viimeisiä päiviä vietetään. Nyt ehdin viimein tänne blogimaailmaan kertomaan hiukan joulustamme. Tänään on saatu hitusen nauttia auringonpaiteestakin. Nyt taas tummat pilvet hiljalleen kuleutuvat taivaankannelle varastamaan tilaa tuolta valopallolta.Valkeasta joulusta ei täällä lounaassa ollut tietoakaan. Yhtä kaikki tunnelma sisällä olli lämmin ja kodikas.
                   Meidän joulussamme tuoksui lanttulaatikko, kinkku ja lipeäkala
                                   lämpeni joulusauna
                                              helisivät kulkuset
                      juoksivat pienet tontut
                                         kaikui nauru ja laulu
                      odotti ikkunassa joulupukkia pieni lapsi posket punaisina
                               oli ilmassa jännitystä ja odotusta
                                  syötiin herkkuja ja seurusteltiin
                                                loivat lämmintä loistetta kynttilät
                                nautittiin yhdessäolosta
                                    tuoksui kuusi
                                              laulettiin joulupukille
                                                  availtiin kääröjä               
                                                       rapisi lahjapaperi
                                yllätyttiin ja ihasteltiin
                                              pyörivät hiljaa kuusenpallot
                        tuoksuivat hyasintit
                                  otettiin pala suklaata ja vielä toinen
                                                     nautittiin jouluyön hiljaisuudesta

Kiitos kaikille joulujuhlaamme viettäneille <3

Amore lähti aattoaamuna viemään lapsemme ja muiden rakkaidemme haudoille kynttilät ja hakemaan äitiäni joulunviettoon. Joulurauhan julistus on joka vuosi katsottava erityisellä hartaudella. Silloin joskus lapsuudessa sitä kuunneltiin radiosta ja siitä se joulu varsinaisesti alkoi silloin ja niin nytkin. Puuro syötiin yhdesssä, saunottiin ja valmisteltiin aaton illallista.Me katamme ruokasalin suuren pöydän kirjahyllyn ja kuusen katveeseen. Tänä jouluna kuusi ihastutti meidät superkauneudellaan. Se sai oksilleen hopeaa ja hiukan sinistä. Pöytä katettiin kymmenelle. Sen äärelle kokoontuivat kaikki rakkaat. Nuorin oli vuoden ja kolmen kuukauden ikäinen, seuraava 5-vuotias, vanhin 94-vuotias ja me muut siltä väliltä. Joukkoa oli siis jos jonkinlaista. Ihanaa! Puhe soljui, kaikki seurustelivat niin innokkaina, että yhtäkkiä huomasimme nuorimmaisen pitelevän sormia korvissaan!
Joulua NallelaaksossaTuli pukki kolkuttelemaan ovellemme. Lahjoja saatiin ja availtiin. 5-vuotiaamme rohkeni pukin syliin kuvattavaksi ja ihan muuten vai. Pienempi tontuistamme halusi istua pukin kanssa kuvassa turvallisesti äidin sylissä. Joulupukki jatkoi matkaansa ja lupasi tulla taas ensi vuonna. Me jäimme juomaan joulukahvia ja nauttimaan jälkiruuasta. Ilta venyi jo lähes yön tunneille lasten leikkiessä lahjoillaan. Sitten alkoi olla nuorimpien ja vanhimman nukkumaanmenoaika. Me muut jäimme vielä kuulostelemaan jouluyötä ja sen ihmettä.


Maailmanmatkaajan jouluaJoulupäivänä äitini lähti siskoni tyttären perheen luokse. Me aloimme rakentamaan uudelleen joulupöytää. Olimme kutsuneet perinteiseen tapaan miniämme perheen jouluaterialle. Tänä vuonna vieraita tuli vain kaksi. Taas saimme vaihtaa kuulumisia ja nauttia yhdessäolosta.

 Majakanvartijan jouluaTapaninpäivänä meillä vieteään Amoren ja pojan nimipäiviä, joskin toisten nimien päiviä, joten ei niitä sen kummemmin juuri juhlita. Vanhempi tyttäremme oli kutusunut vuorostaan meidät ja sisaruksensa perheineen syömään. Taas oli pöydän ympärillä iloista yhdessäoloa tällä kertaa italialaisesta neljän ruokalajin ateriasta nauttien kuplivista alkupaloista alkaen päättyen ihanaan kotitekoiseen piparkakkujäätelöön ja italialaiseen jouluklassikkoon pandoroon. Olimme kaikki onnellisia, että noiden kaikkien ruokalajien jälkeen saimme laskeutua ylemmistä kerroksista alas päin kotiin lähtiessämme, sillä niin pullollaan olivat vatsat herkkuja.

Näin kuluivat meidän joulunpyhämme. Nyt on enää yksi kokonainen päivä tätä vuotta jäljellä ja valmistaudutaan vastaanottamaan uutta vuotta.


Rakkaudella Maija <3

                         
                               

6 kommenttia:

 1. Voi miten ihanalta kuulostaa joulunne. 😍 Paljon läheisiä ja sukua ympärillä niin pieniä kuin vähän isompia, mikäs sen parempaa. Mukavia muistoja tuleville vuosille. 😊 Oikein mukavaa uutta vuotta Sinulle ja perheellesi! ♡♡♡

  VastaaPoista
 2. Kiitos -A- 💝
  Oikein Hyvää Uutta Vuotta Sinunkin perheellesi 💝🎉

  VastaaPoista
 3. Teillä on ollut ihana joulu läheisten kanssa!❤️
  Kauniita jouluisia kuvia!
  Hyvää uutta vuotta teidän perheelle!❤️⭐️

  VastaaPoista
 4. Kiitos Sari 💝
  Todellakin nautin joka hetkestä 💝
  Teille myös koko perheelle Hyvää Uutta Vuotta 🎉 💝

  VastaaPoista
 5. Joulunne on varmasti ollut kaunis ja tunnelmallinen. Oikein ihanaa uutta vuotta sinulle!

  VastaaPoista
 6. Kiitos Ansu <3
  Oikein Ihanaa Uuutta Vuotta Sinullekin!

  VastaaPoista