tiistai 5. joulukuuta 2017

Hyvää syntymäpäivää Suomi!

Itsenäisyyspäivänaattona 2017

Tänään saimme vetää siniristilippumme salkoon poikkeuksellisesti jo nyt itsenäisyyspäivänaattona. Tummansiniseltä taivaalta putoili suuria valkoisia lumihiutaleita kuin kunnoittaen meidän sinivalkoista lippuamme. Kohotin katseeni kohti vapaana liehuvaa lippua ja voi miten kauniina se hohtikaan tummaa iltataivasta vasten!Kävellessäni töistä kotiin illalla sain nauttia luonnon oman taiteilijan mestariteoksesta, jonka satumaisessa talvimaisemassa me saamme aloitella isänmaamme 100-vuotisjuhlaa. Vastasatanut vitivalkoinen lumihanki ja puiden oksien lumikuorrutus valaisivat tienoota ja lähes täytenä hohtava kuu seuraili kulkuani valaisten puoli taivasta sumusiltaa pitkin. Hetkittäin kuu lähes hävisi sumuverhon taa tullen taas esiin tuoden mukanaan tuikkivat tähdet.


Lippua salkoon vetäessäni mietin, miten onnekas olen, kun tuon itsenäisen maan tunnuksen saan pihani tankoon nostaa. Sanoja on vaikea löytää. Tunnen niin nöyrää kiitollisuutta ja niin syvää kunnioitusta isääni ja hänen kaltaisiaan kohtaan, jotka joutuivat antamaan elämästään parhaat vuotensa itsenäisyyttämme puolustaessaan, mutta saivat kuitenkin palata ehjinä kotiin sekä heitä kohtaan, joille onni ei ollut yhtä suopea ja vammautuivat sodassa tai antoivat kalleimman uhrinsa isänmaalleen, minkä ihminen antaa voi, eivätkä koskaan enää palanneet perheidensä luo. Kiitollisuutta ja kunnioitusta tunnen myös äitiäni ja hänen kaltaisiaan kohtaan. jotka toimivat kotirintamalla ja  huolen painamina hoitivat kotiaskareet ja lapset.

Toivon, että lapsemme ja lapsenlapsemmekin ymmärtäisivät, minkä suunnattoman uhrauksen heidän isovanhempansa ovat joutuneet antamaan, jotta he saavat elää vapaassa isänmaassa. Itsenäisyys ei ole itsestäänselvyys.

Olkoon hanki valkoinen ja taivas sininen. Sytytän kynttilän, ristin käteni ja painan katseeni. Hyvää syntymäpäivää rakas Suomi ...

Rakkaudella tyttäresi Maija
12 kommenttia:

 1. Ihana postaus! Nousi pala kurkkuun...
  Oikein hyvää Itsenäisyyspäivää sinullekin Maija!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mamma63 💝
   Hyvää Itsenäisyyspäivää Sinullekin 💝

   Poista
 2. Miten kauniisti kirjoitit...hyvää itsenäisyyspäivää teidänkin perheelle 💙🇫🇮💙

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos -A- 💝
   Sinullekin Hyvää Itsenäisyyspäivää 💝

   Poista
 3. Hyvää itsenäisyyspäivää Maija!❤️🇫🇮

  VastaaPoista
 4. Samaa nöyryyttä, samaa kunnioitusta, samaa isää ikävöiden, samaa puuta... ❤️🇫🇮

  VastaaPoista
 5. Ihan kyynel tuli silmään kun luin tätä..♥ Hiljaisen kunnioituksen vallassa sitä tulee aina kuunneltua tarinoita rintamalta..kovaa on elämä ollut tuolloin sota-aikoina ja kaikki se huoli ja murhe kotiväelläkin♥ Kiitollisia ollaan heille kaikille! Halauksia sinulle ja rauhaisaa joulun odottelua sinne♥

  VastaaPoista
 6. Kiitos Päde 💙
  Niitä tarinoita olen paljon kuullut kotona isäni ja muiden sotaveteraanien keskustellessa keskenään. Se oli varmaan sen ajan terapiaa. Äitini niistä vieläkin puhuu omalta osaltaan ja muistaa aina lisätä loppuun: kun ei sotaa vaan enää koskaan tulisi. Ja miettii sitten, keitä kaikkia hänen lapsenlapsiaan sinne joutuisi, jos se kuitenkin tulisi.
  Oikein rauhallista joulun odotusta Sinulle myös 💝

  VastaaPoista
 7. Kauniisti kirjoitat Maija <3

  Kovin oli tunteikas päivä täällä Norjassakin ja kyynel tuon tuostakin silmäkulmassa. Kova koti-ikävä. Yle Areenan kautta sain seurata juhlintaa ja kuvia kauniista Suomestamme <3

  Omille isovanhemmilleni laitoin taivaaseen kiitokset minäkin. Siellä oli pappani rintamalla ja sinne kaatui hänen 19-vuotias veljensä. Mummo lähti kolmen lapsen kanssa evakkoon ja voin vain kuvitella, mikä ahdistus ja pelko hänelle tuolloin oli.

  Me saamme olla kiitollisia kaikille heille, jotka antoivat kaikkensa, jotta me saamme elää vapaassa maassa <3

  Hyvää joulun odotusta sinulle.

  VastaaPoista
 8. Kiitos Marianna <3
  Varmasti juuri itsenäisyyspäivänä koti-ikävä iskee moneen ulkosuomalaiseen. Onneksi nykyään on mahdollista seurata Suomen juhlintaa netin välityksellä.
  Monenlaisia kohtaloita sota toi tullessaan. Me vielä olemme läheisissä kosketuksissa noiden asioiden kanssa. Välitetään niitä lapsillemmekin, että hekin kunnioittaisivat niin kovin edellisten sukupolvien uhrauksia, että tulevaisuudessakin jokainen tekisi kaikkensa sodan välttämiseksi ja muistissa pysyisivät isovanhempien työ ja uurastus itsenäisyyden eteen.
  Oikein nautinnollista joulun odotusta myös sinulle sinne Norjaan <3

  VastaaPoista