lauantai 24. elokuuta 2019

Kaffepaus i Köpmans - Kahvitauko Köpmansissa

Heissan!

Nyt katson, miten uljas ruotsinlaiva lipuu hiljaa, juhlallisesti ohi. Olemme jo kotimatkalla lauttarannasta odottamassa lossia, että ehdimme siskontyttären syntymäpäiväjuhliin illaksi.

Lähdimme eilen sateesta huolimatta mökille saunomaan ja yöpymään, sillä nuorempi tytär järjesti meillä läksiäisjuhlat entisille työkavereille ja muille kavereille lähtiessään nyt sairaanhoitajaksi Kökariin. Meidän oli siis syytä siirtyä syrjään ja tottakai mökille oli mukava lähteä.

Emme yleensä katso pitkän lossin (Korppoo - Houtskari) aikatauluja kotoa lähtiessä, sillä yleensä, niin kuin nytkin, käymme Paraisilla ruokakaupassa. Paraisten K-supermarket Reimari on erinomaisen hyvin varustettu kauppa ja kaikki on esillä kauniisti. Siksi käymme mielellämme siellä. Kauppareissun jälkeen aikataulua katsoessamme tulimme siihen tulokseen, että seuraava lautta, johon me ehdimme, lähtee vasta niin pitkän ajan päästä, joten ehdimme hyvin käymään jossakin kahvilla. Vielä näin elokuussa on saaristossa kahviloita ja ravintoloita avoinna. Nauvon kirkolle päätimme mennä kahville ja paikaksi valikoitui Köpmans aivan Nauvon ydinkeskustassa Saaristotien varrella.Pieni siisti, myös aamiaismajoitusta ylläpitävä kahvila-ravintola tarjosi meille viihtyisän kahvihetken. Voisilmäpulla ja munkki, jotka me valitsimme, olivat aamulla leivottuja ja suussasulavia. Paljon muitakin vaihtoehtoja oli niin makeita kuin suolaisiakin. Elokuun loppuun asti paikka on auki päivittäin, syyskuussa viikonloppuisin ja siitä eteenpäin enää majoitus aamupalan kera on mahdollista. Myös, jos haluaa tilata paikan isommalle porukalle, on sekin mahdollista. Muuten seuraavan kerran paikka aukeaa pääsiäiseksi. Jos siis liikut saariston suunnalla, poikkea ihmeessä ystävällisen palvelun Köpmansissa!

Kahvitauon jälkeen matka jatkui kohti Houtskaria. Vielä oli paljon sinne menijöitä. Illalla ohjelmassa oli vain saunan lämmitystä, saunomista, uimista, syömistä ja kortinpeluuta. Uni tuli silmään raikkaassa meri-ilmassa hetkessä kiireisen työviikon jälkeen hetken lukemisen jälkeen.

Aurinkoista ja vielä kesäistä viikonloppua Sinulle! Rakkaudella Maija

PS. Tämä ei ole yhteistyöpostaus.

12 kommenttia:

 1. Ihana tuo teidän oma rauhoittumispaikkanne saaristossa. Pääsette sananmukaisesti irtautumaan arjesta ja hektisestä elämästä.
  Lempeitä iltoja toivotellen!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Mamma ❤️Se on juuri sellainen, lsuttojen takana, ihan kuin toinen maailma.

  VastaaPoista
 3. Nyt kyllä tekisi mieli tuoretta voisilmäpullaa jossain ihanassa paikassa. Miksei meri tai järvi siinä vieressä lisämausteena. ;)

  VastaaPoista
 4. Voisilmäpulla oli nappivalinta ja kaikki maistui ehkä vielä paremmalta, kun ulkona satoi vaakatasossa.

  VastaaPoista
 5. Muuten niin samanlaiset ihanat kokemukset saaristomatkailusta mutta Köpmans on kokematta, pitää korjata aukko sivistyksessä! ����

  VastaaPoista
 6. Käykää ihmeessä, kun tekin siitä usein ohi kuljette. Hinnat ovat saariston hinnat, mutta niinhän ne ovat siellä joka paikassa. Välillä on kuitenkin mukava juoda muuallakin kahvit kuin omassa autossa.

  VastaaPoista
 7. Varmasti ihana kahvila!
  Tuoretta voisilmäpullaa ja munkkia ei voita mikään.
  Ihanaa viikon jatkoa Maija!💕🌸🌺

  VastaaPoista
 8. Kiitos, Sari ❤️ Kahvila oli mukava tuttavuus ja vaikka tarjolla on monenlaisia leivoksia, ei kyllä ole pehmeän voisilmäpullan tai munkin voittanutta.
  Ihanaa loppuviikkoa Sinullekin 💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!
   Olet voittanut blogissani arvonnan!
   Laitatko minulle sähköpostia.

   Poista
  2. Kiitos ihanasta yllätyksestä 💕 Postia on laitettu tulemaan!

   Poista
 9. Ihana sininen ovi ja kivasti sisustuksessa käytetty erilaisia tuoleja. Kiitti vinkistä!

  VastaaPoista
 10. Kiitos kommentistasi 💗 Oveen ihastuin minäkin ja sisustus on myös kivan persoonallinen. Poikkea ihmeessä!

  VastaaPoista