lauantai 24. heinäkuuta 2021

Road trip in Finland - From southwest to east

 Hei! 

Eilen lähdimme matkaan perinteisessä kokoonpanossa jo yli kolmannenkymmennen kerran. Mieheni ja minä, yksi siskoistani ja hänen miehensä. Ei päästy Eurooppaan tänä toisenakaan koronakesänä. Ei päästy ei. Nyt katsellaan kotimaata, joka onkin jäänyt valtavan ulkomaaninnostuksen ja -kiinnostuksen jalkoihin. 

Asuntoautot on pakattu retkeilytarpeilla, jääkaappi täytetty maittavalla ruualla ja repussa hyvää matkailumieltä. Lähde mukaan Suomi-kierrokselle kansallismaisemiin. 

Ensimmäiseksi suuntasimme Asikkalan Vääksyyn kanavan rannalle, Ranskalaiseen kyläkauppaan ja Lauran kauppaan. Poikkea ihmeessä täällä, jos intohimosi on rouhea maalaissisustus ranskalaisella tvistillä ja kesähelmat saa heilumaan ranskalaisilla kukkamekoilla. Vielä olkihattu auringolta suojaamaan. 

Päijänne ja Pulkkilanharju. Pala kaunista järvimaisemaa. Ruokatauko tuulen tuiverrellessa järvenselältä aaltoja rantakiviin loiskutellen. 



Sysmän hyvätasoinen leirintäalue tarjosi meille yöpymispaikan ja sahtipitäjässä kun oltiin, oli miesväen sahtiakin maistettava. 

Entisen monen hallituksen pääministeri Ahti Karjalaisen syntymäkotimuseo Hirvensalmella houkutteli meidät entisajan kesäpäivän rauhaan vanhoine pihapiireineen. Samaisessa talossa pidettiin aikoinaan myös postikonttoria ja lähistöllä tapahtuneet postiryöstöt panivat Ahdin äidin ja tädin harjoittelemaan rosvojen tainnutusta pesäpallomailalla niin, että syyttömätkin olivat saada kuhmuja päähän. 







Kun poikkeaa Mikkelin suuntaan, ei ole pahitteeksi käydä torilla lörtsykahvilla ja taas matka voi jatkua. 


Nyt suunnaksi Punkaharju. Sinne ajelemme pitkin Vihreän kullan kulttuuritietä. Harjun korkeimmalta kohdalta aukeaa hämmästyttävä kansallismaisema. Kapea tie kulkee harjua pitkin ja alhaalla aukeaa Saimaan selkä molemmin puolin harjua. Tänne kannattaa tulla nauttimaan tällaisista maisemista.





Nyt yövytään Uukuniemellä Papinniemen leirintäalueella ja huomenna matka jatkuu, mutta minne, se selviää, kun poikkeat taas blogiini. 

Matkaterveisin Maija 

2 kommenttia: