perjantai 30. syyskuuta 2022

Saariston syysidylliä

 


Savu tuoksuu saaristossa. Joku polttaa nuotiota tyynen meren rannalla ja savun tuoksu kiirii sieraimiin veden pintaa pitkin. Tulen rätinä tuntuu kodikkaalta ja tuo osansa iloisten värien kirjoon. 

Villiruusun marjat hehkuvat vielä vihreitä lehtiä vasten. Joidenkin pensaiden lehdet ovat jo saaneet syysvärinsä punamultaisen talon seinustalla. 

Talon seinällä kyltti kertoo etäisyydet Turkuun ja Tukholmaan. Vielä viimeiset pikkuruiset orvokit kukkivat kallionkolossa tuoden kallioillekin väriä vielä syksyllä. 

Taivas on tummien pilvien peitossa. Mutta vaahteroiden pilviselläkin säällä silmiä häikäisevät värit luovat hodetta syyspäivään. 

Merivesi on vielä täällä avomeren äärellä 12 asteista. Aamu-uinti karkoittaa unihiekat silmistä, kun ilmalämpötila näyttää kahdeksaa.

Syysterveisin Maija 

6 kommenttia:

 1. Ihanaa syksyistä tunnelmaa! Mukavaa alkavaa lokakuuta sinulle! 🍁🏵️😊🍁

  VastaaPoista
 2. Upeat kuvat! Savun tuoksu on yksi ihanimpia tuoksuja ulkoilmassa, niin keväällä kuin näin syksylläkin. Ihanaa syksyn aikaa sinulle Maija<3

  VastaaPoista
 3. Kiitos, Kristiina ❤️Minunkin mielestäni savun tuoksu on kuin huumetta hajuastille. Niin hyvältä se tuoksuu ja juuri, kuten sanoit, keväällä ja syksyllä ja kyllä se juhannussaunan lämpiämisen tuoksukin niin hyvää on.
  Sinulle myös ihanaa syksyä 🍁🍂

  VastaaPoista
 4. upea ruska saaristossa juuri nyt!

  VastaaPoista
 5. Kiitos, Pilvi ❤️ Kaunista on ja varmasti ruskan värit vieläkin lisääntyvät.

  VastaaPoista