torstai 6. elokuuta 2015

Tästä haavailen nyt

                                                                      Heippa :)



Haaveilen olevani "torimummi". Minulla olisi pieni myyntipöytä jossakin kesäisellä torilla, ajatuksissani jossain päin saaristoa. Pöydällän olisi itse tekemiäni käsitöitä: villasukkia, virkattuja mattoja, villapaitoja, kintaita, ommeltuja lasten pipoja, sytykeruusuja, virkattuja liinoja, sydämiä, itse tehtyjä kortteja ym. Itse istuisin myyntipöydän takana itse tekemäni kansallispuku (sellainen jo on) päällä ja siinä samalla nypläisin pitsiä jo edesmenneen, niin rakkaan isäni minulle tekemällä nypläystyynyllä tai kutoisin sukkaa. Tarkkailisin ihmisiä ja maailman menoa.


Torilla olisi paljon väkeä, kansainvälistäkin. Aurinko paistaisi, olisi lämmin kesäpäivä. Ihmiset hymyilisivät ja iloinen puheensorina täyttäisi tienoon. Käsitöitäni katseltaisiin, känneltäisiin, niistä juteltaisiin, niitä ostettaisiin ja vielä tilattaisiin lisää.

Tästä siis haaveilen, mutta nyt vain tiskaan astioita ja luutalla lakaisen lattioita... siivouspäivä siis takana, loput pestyt matot puhtaina lattialla, vuode sijattu tuulen pehmeiksi liehuttamilla, kesän tuoksuisilla pellavalakanoilla, puhtaat pyyhkeet vaihdettu. Ja se mäntysuovan puhdas tuoksu leijailee kodissamme :)

Auringonsäteitä elämäänne ja ihanaa, pikkuhiljaa lähestyvää viikonloppua :)
Terveisin Myrskyluodon Maija


2 kommenttia:

  1. Varmasti ihan mahdollista toteuttaa tuo haave, siihen kannattaa pyrkiä ja sitä kohti kurotella, ettei jäisi pelkäksi haaveeksi. :)

    VastaaPoista
  2. Itseleipomiani saaristolaisleipiä ja mausteisia manteleita olen jo ollut myymässä kotikaupunkimme joulumarkkinoilla. Se vasta olikin tosi mukavaa, kun tunnelmakin oli hyvin jouluinen - vaikka silloin aamulla satoikin vettä. Ehkä siis vielä joskus on tuommoinen käsityömyyntikojukin :)

    VastaaPoista