torstai 20. elokuuta 2015

Turku by night - Turussa ravintolassa

Ciao tutti :)



Eilen illalla olimme ystävien kanssa Turussa syömässä, Ravintolaksi valikoitui, yllätys, yllätys, hiljattain avattu italialainen ravintola Osteria Ovo Linnankatu 1:ssä. Ravintolan isäntä on aitoitalialainen ja emäntä suomalainen. Tyttäremme suositteli tätä ravintolaa meille. Niinpä pöytävaraus ja tiedossa oli herkuttelua italialaiseen tapaan.



Antipasteiksi eli alkupaloiksi valitsimme puhvelin mozzarellaa ja ilmakuivattua kinkkua sekä valkoviinissä kypsennettyjä sinisimpukoita. Secondiksi eli pääruuaksi kaikki valitsivat saltinboccaa salaatilla tai lämpimillä kasviksilla contorneiksi eli lisukkeiksi ja loistavaksi päätökseksi eli dolceksi mitäs muuta kuin pannacottaa tuoreiden marjojen kera. Lisäksi espressokupilliset, limoncellot ja grapat vielä palanpainikkeiksi. Loistava ruoka sai veden kielelle ja hiveli makunystyröitä.



Voimme suositella tätä ravintolaa lämpimästi. Paikka oli mukavasti sisustettu ja ikkunoista avautui niin perusturkulainen maisema tuomiokirkontorneineen, Aurajokineen ja Piispankadun vanhoine taloineen.

Linnankadulla kävellessä tuli aivan sellainen tunne kuin olisi jossakin Keski-Euroopassa. Todella kiva tunnelma suomalaisessa kaupungissa, sillä ravintolat olivat laittaneet kadun varteen terasseja ja ihmiset istuskelivat pöydissä seurustelemassa. Joki tuo tietysti oman lisänsä tunnelmaan. Kivaa olisi olla turistina Turussa, mutta kun se on hiukan liian tuttu ja jokapäiväinen.



Päätimme jatkaa iltaa vielä istuskelemalla jonkin aikaa jokilaivalla iltaelämää seuraten kaupungin hämärtyessä ja vaihtuessa iltavalaistukseen. Hiljalleen kävelimme ravintolasta joevartta pitkin vanhojen lehmusten katveessa jokilaivoille. Turku by night - kyllä oli kaunista.





Nauttikaa elämästänne, ystävät :)


2 kommenttia:

  1. Todella hyvä paikka kyllä tuo Osteria Ovo, ruoka on kerrankin todella italialaisen tuntuista. :) Sijainti on myös aivan lostava, kivan paikan ovat ravintolalleen löytäneet!
    Upeita kuvia, kyllä Turku on nätti, varsinki juuri jokirannassa! :) Kirjastossa on aina kiva käydä, kun sen ympäristö on niin kaunista! Aikaa ihanaa asua vaan n. 10 min. kävelymatkan päässä noin ihanasta paikasta! :D

    VastaaPoista
  2. Niin ovat kyllä todella onnistuneet saamaan ehkä Turun parhaan paikan omakseen. Kyllä varmasti on ihanaa asustella noin lähellä ihanaa vanhaa Turkua :)

    VastaaPoista