maanantai 29. kesäkuuta 2015

Ekoilua - sytykeruusut

 Moi :)

Loppuviikosta, ennen kuin lähdimme mökille, piti nopeasti viimeistellä sytykeruusut, sillä sytykkeet olivat päässeet loppumaan. Tällaiset ruusut ovat ihan parhaita sytykkeitä. Olivatpa puut millaisia tahansa ja pesä kuin pesä niin tuli syttyy kertaraapaisulla huonommallakin sytyttäjällä, kuten minulla.


Ruusujen teko on helppoa. Täytyy vain ensin kerätä hiukan materiaalia eli kanamunakennoja ja kynttilänjämiä. Sukulaisten ja tuttavien värvääminen keruupuuhaan nopeuttaa toimintaa ja kas vain pian kaapit ja varastot pullistelevat askartelumateriaaleja. Toisen roska kun on toisen aarre, näinhän se usein on ja mikä sen mukavampaa.

Sitten vain askartelemaan! Revi munakennojen kuppiosat irti. Revi kansi- ja muista suorista osista mahdollisimman pitkiä suikaleita ja rullaa ne ruusujen keskustoiksi. Revi vielä ylijäämäosat terälehdiksi ja asettele kauniisti rulla ja terälehdet kupin sisään niin että ne pysyvät tiukasti paikoillaan.


Laita huonoon kattilaan vettä ja kyttilänpätkät. Lämmitä niin, että steariini sulaa. Sitten vain dippailemaan. Tässä grillipihdit ovat kätevät. Laita dipatut ruusut leivinpaperin päälle kuivumaan ja dippaa sitten vielä toinen kerta, jotta steariinia muodostuu paksumpi kerros. Anna kuivua ja ruusut ovat käyttövalmiita.


Näitä ruusuja on kiva viedä esimerkiksi mökille tuliaisiksi kauniiseen pakettiin pakattuina.





Lauantaiaamuna mökkirannassamme oli joutsenperhe ruokailemassa ja he tulivat meitä ilahduttamaan monta kertaa viikonlopun aikana.


Ruusujen aikaa - juhannus- ja metsäruusut aloittelivat kukintaansa Myrskyluodolla.


 



Kuvasatoa sunnuntain veneretkeltä, jolloin aurinko meitä helli ja taivas ja meri olivat sinistäkin sinisemmät.

Mukavaa viikkoa :)





2 kommenttia:

  1. Tosi upeita noi ruusut, näyttää kuvasta katottuna ihan oikeilta! :D Ja kiva tuliaisidea totta tosiaan. Hyvät ja selkeät ohjeet olit myös laittanut, onnistuisin varmaan itsekin, mutta kun meillä ei ole yhtään huonoa kattilaa - eikä toisaalta mitään, mihin sytykkeitäkään tarvisi. :D

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) Niin, ihan kivannäköisiä niistä saa. Voi näperrellä vaikka telkkaria katsellessa. No huonoja kattiloita taas löytyy meiltä;)

    VastaaPoista