maanantai 15. kesäkuuta 2015

Jukolanviesti - Louna-Jukola

 Heippa!

Uusi viikko on taas jo hyvässä vauhdissa. Lyhyt työviikko tämä Juhannusviikko on, joten aika pian päästään Juhannusta viettämään kuka milläkin tavalla. Saas nähdä, millainen mahtaa sää silloin olla. Epäilisin, ettei paljon kylmempi voi olla kuin viime vuonna, jolloin aattona oli +8 astetta ulkosaaristossa! Huopiin kääriytyneinä tarkenimme joten kuten ulkosalla istuskella. No eipä kuitenkaan satanut eikä hyttysistä ollut riesaa, sillä kova tuuli puhalsi ne pois.

Viikonloppuna kisattiin Paimiossa Jukolanviestissä. Kisa oli suurin suunnistustapahtuma koko maailmassa kautta aikojen. Paikalle oli saapunut kisavieraita sankoin joukoin. Ainakin sinne odotettiin kaikkiaan noin 50 000 henkeä. Olo oli kuin suurkaupungissa, kun puolisoni kanssa kisoja katsomaan kirjaimellisesti suunnistimme. Hiukan tuntui, että olimme hukassa, kun karttaa ei ollut :))

Kisa-alueella liehui 21 maan liput. Tunnelma oli siis kansainvälinen. Juhlalavalla pidettiin puheita ja esitettiin erilaisia ohjelmia. Mm. arkipiispa puhui ja Ylioppilaskunnan Laulajat kajauttivat ilmoille komeasti Finlandiahymnin varuskunnansoittokunnan säestäessä.



                    Venlojen viesti starttasi jo iltapäivällä lämpimässä aurinkoisessa säässä.




          Tuolla jossakin ruotsalaisjoukkue tuli Venlojen kisassa ensimmäisenä maaliin.

Itse en suunnistuksesta ymmärrä mitään muuta kuin sen, että kompassinneula näyttää pohjoiseen, joten minua kiinnostivatkin enemmän myyntikojut, joita aluella oli aika runsaasti.

Vasta kesäillan jo hämärtyessä starttasi veljesten viesti. Pitkä nauha kisailijoita otsalamput hohtaen lähti taipaleelleen. Tosin tuon näin vasta telkkarista, sillä tarpominen kaikkien noiden kymmenientuhansien ihmisten joukossa välillä jopa kuumassa auringonpaisteessa vei veronsa, emmekä enää jaksaneet lähteä yörastille. Norjalaiset veivät tästä kaksoisvoiton, mutta suomalaiset olivat hyvänä kolmosena. Onnea kaikille kisaajille, sillä onhan sekin jo saavutus, että pääsee maaliin asti!

                                                           Mukavaa Juhannusviikkoa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti