lauantai 17. marraskuuta 2018

Perjantaivieraita

Heissan!

Eilen saimme vieraiksemme kaksi ystäväpariskuntaa. Meillä oli vapaapäivä, sillä Amore oli luottamustehtävissä. Minulla oli näin koko päivä aikaa valmistella vieraiden tuloa. Olin jo etukäteen suunnitellut menun ja siihen kuuluvat leivonnaiset.

Glögiaika on jo parhaimmillaan. Ilta aloitettiin tuolla höyryävällä juomalla. Glögilasin reunaan leivoin kaupan valmiista piparitaikinasta pikkuiset piparkakkuvenevajat, jotka maistuivat glögiä hörppiessä.





Menu koostui kahvikupista tarjottavasta juurescappucinosta, jonka ohje on K-Ruoka -sivustoilla. Sen kanssa tarjottavaksi leivoin pähkinäisestä sämpylätaikinasta kateleivät. Pyöritellyt sämpylät paistoin muffinipellillä, jolloin sain niihin hauskan muodon. Leivän ympärille kääräisin juuttinarua ja koristeeksi vielä kasvimaalta näin syksyllä huumaavasti tuoksuva rosmariininoksa.


Pääruuaksi valmistimme poronkäristystä  jota haudutimme takassa yön yli. Me lisäämme usein käristykseen olutta ja pekonia ja niin teimme nytkin. Ja mitä olisi poronkäristys ilman muusia, jonka tällä kertaa höystimme bataatilla ja näin saimme siihen myös hiukan väriä. Lisäkkeeksi riitti vain puolukkahillo ja etikkakurkut.

Jälkiruuaksi kokosin laseihin annokset vaniljajäätelöstä ja uuniomenahillosta. Annoksen kruunuksi pursottelin vielä kermavaahtoa.

Teen kanssa tarjottavaksi leivoin sacherkakun, joka mielestäni sopii tähän syyspimeään aikaan tarjoiltavaksi. Kakkua tehdessä muistelen Itävallan matkojamme, joten se on tavallaan matkamuisto reissuiltamme.


Laitan vielä muutaman kuvan kattauksesta  joka on syksyinen, mutta jossa on ehkä jo ripaus lupausta joulusta.






Ystävien kanssa aika kuluu kuin siivillä ja mikä on sen parempaa kaamosalakulon torjuntaa, jos sellaista jollain on.

Leppoisaa lauantaipäivää ihan jokaiselle! Rakkaudella Maija

12 kommenttia:

  1. Ihania herkkuja ja kaunis kattaus!
    Teillä oli varmasti unohtumaton ilta!
    Ihanaa illan jatkoa Maija!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mamma! Oli kyllä mukava ilta. Oikein viihtyisää illan jatkoa teillekin!

      Poista
  2. Oi miten ihanan näköisiä/kuuloisia herkkuja❤ ja tuo kattaus on niin kaunis! Mukavia tuollaiset tapaamiset! Tunnelmallisia lauantai-iltaa ja leppoisaa viikonloppua♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Päde 💕 On niin mukava saada ystäviä koolle. Nautin kattausten suunnittelusta ja teosta.
      Mukavaa sunnuntaita 💕

      Poista
  3. Niin upea kattaus, täysi kymppi! Tuon pöydän ääressä on ollut ihana nauttia kaikki valmistamasi herkut ystävien kesken. Menukin kuulostaa niin herkulliselta. <3 Mukavaa loppuiltaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos -A-💕
      Kattausta suunnittelen jo kauan etukäteen ja mietin siitä ajankohtaan sopivan. Se on hauskaa. Menu oli myös suomalaisista, kauden raaka-aineista.
      Mukavaa sunnuntaita 💕

      Poista
  4. Wau mitä herkkuja!
    Poronkäristys on niin hyvää.
    Kaunis kattaus!❤️
    Ihanaa alkavaa viikkoa!❤️❤️

    VastaaPoista
  5. Kiitos Sari ❤️
    Poronkäristys on niin hyvää ja helppo tehdä.
    Ihanaa uutta viikkoa myös Sinulle 💕

    VastaaPoista
  6. Oli ihanat herkut ja niin tunnelmallista kuin vain olla voi :). Ihanat pikkupiparkakkutalot <3. Olen nähnyt samanlaiset joskus jossakin Country Living lehdessä, mutta en osaisi niitä väkerää ja leipoa. Tosi hienot ja näyttävät niin kivoilta lasin reunassa! Mukavaa alkanutta viikkoa sinne Myrskyluodolle <3!

    VastaaPoista
  7. Kiitos paljon Ulla Annika 💕
    Noita pikkupiparkakkutaloja on näkynyt siellä täällä ja pitihän niitä kokeilla. Toteutus oli helpompaa ja nopeampaa kuin luulin. Kaikki vaiheetkin tein samana päivänä parin tunnin sisällä. Taatusti juuri Sinä osaat noita tehdä, kun käsistäsi syntyy vaikka mitä juttuja.
    Oikein mukavaa viikon jatkoa Sinullekin ❤️

    VastaaPoista