sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Häät Myrskyluodolla - Bröllop på Stormskäret

Hei :)

Vihdoin ehdin tekemään blogiini kunnon postauksen.

Helluintaiaattona eli viime viikon lauantaina vietettiin Myrskylodolla häitä. Aamu valkeni sateisena ja tuulisena, mutta puolilta päivin taivas aukeni ja aurinko paistoi, joskin välillä tummien pilvien lomasta.

Rakas poikamme ja hänen ihana nuorikkonsa olivat valinneet hääkirkokseen Karunan kirkon, josta teille olen kertonut jo aiemmassa postauksesta. Kirkko aivan meren rannalla, kävi merituuli ulapalta ja aallot kimalsi, hetki tuntui sopivalta nuorenparin häitä juhlistaa.

Silloin kajahti kirkon uruista Myrskyluodon Maija ja ovet aukenivat. Isä saattoi tytärtään, niin säteilevää morsianta, käsipuolessaan. Komea sulhanen käveli käytävää pitkin vastaan, kevyet kumarrukset, nuoret kohtasivat toisensa ja niin luovutti isä tyttärensä tämän tulevalle aviomiehelle ja pari jatkoi yhdessä matkaa kohti alttaria. Tuleva merikapteeni ja hänen puolisonsa, heille sopivampaa alkumusiikkia on vaikea löytää. Kirkon holveissa kajahtava urkumusiikki ja ihana morsiuspari saivat aikaan vilunväreet juhlaväen selkäpiissä, sydämeen ylimääräisiä lyöntejä ja silmään liikutuksen kyyneleet.

Myös myrskysää tarttuu Maijan muotoon ja Jannen silmiin leudot tuulet kiinni jää. Meren ankara työ heihin  merkkinsä lyö.

Hääbändinä meitä viihdytti salolainen suosittu yhtye Lauri ja Pehmeät Vävyt. Kaksi heistä esitti kirkossa kitaralla säestäen Vesa-Matti Loirin Häät - kappaleen, lopuksi kaikki saivat aloittaa kesänsä Suvivirrellä ja Prinsessa Ruususen tahdissa lähdimme kirkosta ulos hääparin johdolla.

Oppii luodolla kielen. Sanat liikaa ois ja joutaa lauseet pois. Voi aavistaa vaimo toisen mielen. Hän tuntee tuulen, joka miehen rantaan saa. Katsoo hän lähtijää. Vielä tyyni on sää. Vielä tyyni on sää.

Valkeat pienet liinat oli sidottu nyyteiksi, joissa oli riisi. Riisisateessa onnellinen ja iloine pari astui ulos kirkosta ja kulki rantaan ihanassa lehdossa kulkevaa polkua pitkin. Laiturissa odotti komea vene matkaanlähtijöitä. Hääpari siirtyi venekyydillä juhlapaikalle ja hääväki jäi kalliolle huiskuttamaan valkoisella liinalla (riisinyytistä jäänyt) merellelähtijöille. Taivas ripotteli hiukan onnenpisaroita morsiusparin ja juhlijoiden niskaan, mutta kohta jo aurinko paistoi mustanpuhuvien pilvien lomasta. Voiko sää olla enää sopivampi Myrkyluodon häille.

Yhdestä katseesta mies ymmärtää vaimoaan, kuinka hän pelkää tyrskyävää pohjoista selkää yksin kun jää. Siis tyynnytelkää huomiset veet, haltijat, mies pyyhkii kyyneleet.
Mies aavistaa liikkeet herkän mielen, kun nousee aamu, joka miehen matkaan saa. Katse saattamaan jää. Vielä tyyni on sää. Vielä tyyni on sää.

Hääjuhlien teemana oli saaristo ja meri ja niin koristelut, ruokalista kuin musiikkikin oli suunniteltu sen mukaisesti.

Kun morsiuspari saapui veneellä alas Karunan Kalliorannan rantaan, odoti heitä morsiamen isän ihanan vihreä Trabant, jonka perään oli sidottu kaksi keltaista kylpyankkaa. Kaikilla oli hauskaa, kun pari hurautti autolla ylös juhlapaikan pihalle.


       
                                                 Juhlaohjelma oli saapunut pullopostissa.

Ruokailun jälkeen aukesi baari. Trinkit oli nimetty morsiamen ja sulhasen ammattien mukaan.


Häävalssi oli tietenkin Maijan ja Jannen häävalssi. Tämän jälkeen saimme kuulla lisää merellisiä valsseja. Vauhti kiihtyi loppuiltaa kohden päätyen lopulta räppiin. Viileänä iltana olivat lampaantaljat ja huovat tarpeellisia, jos piti tanssimisesta taukoa.Tanssiessa tulee nälkä ja yöpalaksi saapui tänne grillimestari grillaamaan lihaa ja makkaraa.


Kaikki ihana loppuu aikanaan ja niin nämäkin juhlat. Sitkeimmät jaksoivat kuitenkin tanssia aamuyöhön aina aamunsarastukseen asti. Kello taisi näyttää jo puolta viittä, kun vihdoin lähdimme nukkumaan.

Paljon, paljon onnellisia yhteisiä vuosia tuoreelle avioparille :)

PS. Kursiivilla painettu osa on lainausta kappaleesta Myrskyluodon Maija.

2 kommenttia:

 1. Moi, minua kiinnostaisi tietää, että kuinka monta vierasta Karunan kalliorannassa oli?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! meillä oli vieraita 108. Tarkoin harkitulla pöytäjärjestyksellä tila oli melko väljä. Muutama vieras olisi vielä mahtunut lisääkin.
   Mukavaa kesää!

   Poista