torstai 24. joulukuuta 2015

Huomenna, jos Jumala suo

Joulutervehdys :)

On pakkasyö. Talon pihamaa on hiljentynyt. Vain kuu valaisee sitä. Vanha, harmaa tonttu-ukko kulkee yksinään syvään lumeen tallottua polkua pitkin savusaunalle päin vihta kainalossa. Pakkanen paukahtelee puissa ja nurkissa. Saunatonttu kulkee mietteissään. Hetken polkua kuljettuaan saapuu saunalle ja aukaisee oven, joka hiljaisessa yössä narahtaa. Tonttu riisutuu, jättää harmaan tontunpukunsa saunakamarin penkille ja kömpii nokisille lauteille, joille talonväki on tonttua varten jättänyt puhtaan, pellavaisen laudeliinan. Viskaa sitten rauhallisesti vesikupillisen toisensa jälkeen valtavan kiukaan mustille kiville, jotka sihahtavat ja hetken kuluttua lempeääkin lempeämpi löyly hyväilee pikkuisen tonttu-ukon vartaloa. Hän hieraisee kämmenselällä nokista, pientä ikkunaruutua ja näkee, kuinka kuu saa hangen pinnan kimmeltämään järven jäällä. Hien noustessa pintaan tonttu rentoutuu ja nyt, joulukiireiden jälkeen, hänellä on aikaa rauhassa nautiskella saunan lämmöstä, joka hänet ympäröi ja miettiä joulun perimmäistä tarkoitusta. Lasta, joka tänä yönä syntyi meille, "sillä paimenia oli kedolla vartioimassa yöllä laumaansa ja Herran enkeli kertoi heille suuren ilon". Taivaan timantti syttyi loistamaan, tähti, joka oli kirkkaampi muita. Oli jouluyö.

Tänään Suomen Turku julistaa joulurauhan ja Myrskyluodolla hiljennytään Joulun viettoon.

Sydämestäni toivotan teille rakkaat lukijani OIKEIN RAUHAISAA JA SULOISTA JOULUJUHLAA :) t. Maija

2 kommenttia:

  1. Ai, johonkin eilinen kommenttini jäi...
    Sitä vaan että nyt tonttu voi tyytyväisenä ja hyvällä omallatunnolla ottaa rennosti ja tankata voimiaan kaikin mahdollisin tavoin, esimerkiksi kuuntelemalla Juulian Enkelten kellot :)

    VastaaPoista
  2. Voi tuon laulun sanat sopivatkin tosi hyvin tämän tontun tarinaan. Ja kyllä se tonttu varmasti nyt ainakin muutaman kuukauden rennosti ottaakin :) Ehkäpä juuri kuuntelemalla Enkelten kelloja <3

    VastaaPoista