lauantai 2. tammikuuta 2016

Historiallinen uuden vuoden aatto

Ciao!

Vuoden 2016 ensimmäinen tervehdys täältä Myrskyluodolta! Kyllä vuodet vierivät niin vauhdilla, että perässä on vaikea pysysä. Tuntuu, ettei kovin pitkä aika ole vuosituhannen vaihtumisesta ja nyt jo kirjoitetaan vuosiluku 2016.

Meillä vuosi vaihtui hyvin rauhallisissa merkeissä. Suuremmalla joukolla vietettävä uuden vuoden aatto vaihtui kahdenkeskeiseksi illaksi. Olimme suunnitelleet viettävämme tyttären perheen ja ystävien kanssa uutta vuotta täällä meillä. Tytär oli luvannut kokata itämaista ruokaa ja hankkinut jo tarvikkeetkin. Mutta niin vain tuli flunssa-aalto ja kaatoi kokin sängynpohjalle ja pikkuinen kullanmurummekin oli kuumeessa. Niinpä päätimme siirtää uuden vuoden viettoa myöhäisempään ajankohtaan.

Joten, niin ainakin muistelemme, vietimme ensimmäisen kahdenkeskisen uuden vuoden aaton koko sinä 40 vuoden aikana, jonka olemme mieheni kanssa yhdessä olleet. No kokemushan sekin oli. Hipsuteltiin hiljaa, saunottiin, syötiin, katseltiin Emmerdalea tallenteina ja ihasteltiin raketteja.




Poreammeessa kynttilänvalossa lämpimästä kylvystä nauttien katselin jo ensimmäisten rakettien räiskyntää ja pommien pauketta. Saunan lämmöstä nautimme kiirehtimättä. Itämaiset herkut vaihtuivat perisuomalaisiin ruokiin. Mies teki aivan mahdottoman hyvää perunasalaattia nakkien lisukkeeksi. Kaupasta löytyi vielä kastanjoita, vaikka olin luullut kastanja-ajan olevan jo ohi. Minua ilahduttaakseen mieheni toi niitä. Koska emme omista kastanjapannua, keksimme laittaa silakkahalsteriin alumiinnifoliota molemmin puolin, jotteivat kastanjat karkaile väleistä hiilien joukkoon ja tällaisella vempaimella paahdoimme niitä takan hiilloksella. Kellon lähestyessä puolta yötä katselimme rakettien räiskettä turvallisesti lämpimän huovan alla istuen ja samalla nautimme kasviskaviaarileivistä ja paahdetuista, todella makeista kastanjoista spumanten kera.









Näin rauhallisesti sujui vuoden vaihtuminen meillä Myrskyluodolla.



Nyt tuntuu, että talvi kiristää otettaan. Aamun viisi pakkasastetta on vaihtunut lähes kymmeneen. Taivaalta satelee kevyttä pakkaslunta hohtaen auringonsäteissä timanttien lailla. "Pakasenvihotusta", kuten meillä isäni sanoi tuollaisesta hiljaisesta, kevyestä pakkaslumisateesta.

Ihanaa vuodenalkua ystäväni :) Palaillaan taas linjoille :) Maija

4 kommenttia:

 1. Eikös ollutkin ihan mukava aatto ihan kahdestaankin!
  Tuota pakkasenvihotusta en olekaan lainkaan muistanut sitten pappan... Kyllä oli tänään ihana jouluaattoiilma! Vähäks tuli myöhässä mut ei kauheen paljon! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli sekin ihan mukava :) Juu Pappalla oli aina omat termit kaikenlaisiin ilmoihin ja sateisiin :) Kyllä se talvi sieltä kai tulee sittenkin :)

   Poista
 2. Ihanaa vuoden alkua teille täältä myös! :)

  VastaaPoista