tiistai 5. tammikuuta 2016

Mitä tekis?

Heippa!

Loppiaisaattoa jo vetetään. Vuosi on vierähtänyt hyvään vauhtiin, vaikkei minulle tammikuu koskaan ole ollut mikään suosikkikuukausi. Vuoden alussa kaikenlaiset paperi- ja byrokratiasotkut töissä saavat aina kiukunpuuskia aikaiseksi. Kaikki mahdolliset ja mahdottomatkin prosentit muuttuvat enkä ole oikein hyvä sellaisessa. Kirkollisten joulupyhien aika päättyy, vaikka meillä joulu Nuuttiin asti kestääkin. On niin pimeää ja kaikki tunnelmavalot puuttuvat, kun joulutavarat ja -valot siivotaan laatikoihin odottamaan uutta joulua. Ja tammikuu on niiiiin pitkä. Ei mitään mukavaa odotettavissa.

Koko syksyn on kaikenlaista puuhaa pihalla ja sisällä. Paljon enemmän, kuin ehtii tekemään. Sitten alkavat jo jouluvalmistelut hiljalleen ja lopulta oikein joulukiireet. Monenlaista tekisi mieli tehdä, vaan eipä joulukiireiltä kaikkea ehdi. Tehdään sitten joulun jälkeen, kun on hyvää aikaa. Järjestellään tuokin paikka sitten joulun mentyä kaikessa rauhassa eikä niin, että tarvitsee stressata,

Vaan mitä tekee ihminen? Millainen onkaan ihmisen mieli? Olla möllöttää tekemättä juuri mitään järkevää. Vain ne pakolliset jokapäiväiset. Käy töissä, tekee ruokaa, pesee vähän pyykkiä ja hiukan imuroi. Ei osaa tarttua mihinkään tekemiseen, jonka kaikessa rauhassa hyvällä ajalla on suunnitellut tekevänsä. Joulu saatiin valmisteltua ja vietettyä, samoin  häät. Nyt on jotenkin tyhjä olo. Vaikka hyvin voisi ruveta verhoilemaan niitä vanhoja nojatuoleja, jotka odottavat varastossa. Tai puhdistaa vanhasta lakasta tarjoilupöydän ja maalata uudelleen. Tai maalata eteisen, keittiön ja kuraeteisen seinät. Tai maalata töissä vessan seinät. Tai ommella töihin uudet tyynyt tuoleihin. Tai lisätä taas liikuntaa ja lenkkeilyä, joka tuossa joulun korvilla jäi kovin vähäiseksi. Tai tehdä jo ensi joulun joululahjoja vaikka koko suvulle, nyt, kun on aikaa ja ehtii. Tai...

Onko tämä jonkinlainen tyhjiö? Vai joulun jälkeinen alakulo? Mitä tämä on? Tammikuusta kun selvitään, näyttää kaikki jo toisenlaiselta. Valon määrä lisääntyy, se on varma ja sen myötä myös toiveet kevään tulemisesta. Ei kai sitten auta muu, kuin möllötellä tuonne helmikuulle asti. Nukkua vaikka talviunta niin kuin karhut.

Miten Sinulla on uusi vuosi alkanut? Onko kellään muulla tällaista "mitä tekis"- tunnetta?

Huomenna loppiaisena voimme hiukan ennustaa talven säätä. Jos loppiaisena sataa lunta sen verran, että hiiren jäljet peittyvät, ei lunta tule puuttumaan koko talvena. (Kustaa Vilkuna: Vuotuinen ajan tieto) Miten mahtaa olla pakkasen laita? Huomiseksi kun on luvattu melkoisia lukemia. Toivottavasti se ei tiedä sitä, että kovista pakkasista ei ole puutetta koko talvena.

Nyt toivottelen kaikille oikein hyvää loppiaista :) t. Maija

6 kommenttia:

  1. Ohhoh! Oikein nautin, kun kuulen, että ikiliikkuja-sysselikin JOSKUS pysähtyy! Kaikella hellyydellä! Nyt kun vielä pystyisit tuuppaamaan sen odottavien töiden listan ulos ovesta - hyytyköön vielä hyväksi aikaa - niin että saisit kunnolla LÖHÖTÄ! Ei AINA tarvitse olla tehokas! Kuulosti kovin kovin tutulta tuo "vähän pyykkiä, vähän tavaroiden järjestämistä, vähän kirjojen järjestelyä..." Aina hiukan ja hiukan sen mukaan, mikä asia taas sattuu näköpiiriin. Ei siinä suuria tapahdu mutta sillä mennään. Kyllä se into taas palaa - niin kos hyvin tiedät! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos isosyssa hyvistä neuvoista <3 Nyt ehkä otankin hyvällä omallatunnolla rennosti :) Tosin harmittaa, kun hyvä aika menee hukkaan :( Mutta tiedän kyllä, että into palaa ja vauhti kiihtyy kevättä kohti mentäessä. Tai ainakin ennen on niin tapahtunut :)

      Poista
  2. Kovin tutulta kuulostaa tuo kaikki.Tammikuu tahtoo useinkin mennä osaamatta ryhtyä mihinkään,vaikka se tosiaan on juuri se kuukausi jolloin eniten olisi aikaa.Mutta ehkä ihminen(ainakin kaltaisemme jouluun täysillä panostavat)tarvitsee tällaisen hiljaiselokuukauden,palautumis-ja latautumisajan.

    Hyvää loppiaista sinnekin t.Marjo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Onpa kiva kuulla, että kaltaisia on muitakin. Tuo on varmaan totta, että palautumista tarvitaan. Kai se on luonnon oma suojelukeino :)

      Poista
  3. Uskon, että varmaan olisi tuo sama tunne, jollei työt taas alkaisi pitkän joululoman jälkeen ja pitäisi kiireisenä ja ajatukset varattuna. :)

    VastaaPoista
  4. Niin kai se kaikilla on sama juttu. Sinulla taas työn aloittaminen pitkän vappaan jälkeen antaa innostusta miettiä uusia juttuja. Mukavaa uutta työrupeamaa :)

    VastaaPoista