tiistai 12. tammikuuta 2016

Pyry ja Pakkaspoika

Heippa!

Punaposkinen Pakkaspoika paukuttelee yhteen rukkasiaan ja kolistelee kepillä nurkissa. Lumi narskuu huopatossujen alla. Auringon kirkkaat säteet kimmeltävät hangella. Pakkaspoika kulkee potkukelkalla paikasta toiseen hengitys huuruten, huivi kaulassa heiluen. Välillä se laskee kelkalla mäkeä ja jatkaa taas rukkasten yhteen paukuttelua. Talojen savupiipuista nousee savupatsaita ja lämpömittarin lukemat laskevat entisestään. Silloin ihmiset etsivät päälleen turkit, karvalakit, toppatakit, villasukat, pipot ja kintaat.

Mutta Pakkaspojan leikki keskeytyy välillä, sillä Pyry haluaa pitää talvikekkerit ja se kutsuu vieraikseen Lumikeijut. Lumikeijut ottavat koreistaan kämmenelleen lumihiutaleita ja puhaltavat ne ilmoille. Joskus koko kourallisen, toisinaan vain hyppysellisen. Pohjanpoikakin tulee mukaan kekkereihin ja silmät tiukasti kiinni puristettuina puhaltaa huulet mutrussa, posket pullollaan niin että tuntuu. Lumihiutaleet lentelevät sinne tänne ja lopulta laskeutuvat maahan nietoksiksi. Pakkaspoika seuraa sivusta, mutta ei malta olla, vaan liittyy myös juhlijoiden joukkoon ja näin talven karkelot ovat hauskimmillaan.

Pyry pakkasen perästä, niin kuin sanotaan. Nyt on lounaiseenkin Suomeen saatu lunta. Oikein vanhanajan lumipyry. Talven ensimmäiset lumityötkin on jo tehty tänään. Tai siis jo kahteen kertaan. Mukava on tuollaista kevyttä pakkaslunta lykkiä.










Myös talven ensimmäiset tulppaanit on ostettu kodin piristykseksi.

Suloista pyrypäivän iltaa :) T. Maija

6 kommenttia:

  1. Kiva teksti! :) Tunnelmallinen, ihana lumisada tosiaan eilen saatiin ja ihanaa, kevyttä lunta olikin! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos, Salla <3 Kyllä lumisade on kaunista, kunhan ei tarvitse olla pahimmassa kelissä ajelemmassa autolla. Nautitaan näistä lumisista maisemista, kun ne nyt vihdoin tänne Etelä-Suomeenkin saimme :)

    VastaaPoista
  3. Kyllä! Todella ihana tunnelma sadussa! Oikein hyvät kekkerit yhdessä osallistua ja iloita!

    VastaaPoista
  4. Kiitos, syssa <3 Jostakin minulle tulee aina talvisin mieleen, kun olin vielä aika pieni, kokoontuivat kylän lapset potkukelkkoineen laskemaan kelkkajunalla alas maantien mäkeä illan jo hämärtyessä. Ja hauskaa oli! Nauru kiiri yli nietosten ja hankien. Muistatko? Jostakin tuolta tuntui idea tulevan tuohon tarinanpätkään. Hauskoja talvipäiviä :)

    VastaaPoista
  5. Muistan, sysseli :) nyt muistan... Paremmin muistan, kun suksilla laskettiin mäkeä mummun ja isopappan talon takana pellolla. Isolla porukalla sielläkin hauskaa pidettiin aina hämärään asti. Ihania aikoja...

    VastaaPoista
  6. Tuonkin muistan hyvin ja usein niitä aikoja mietin. Tulee niin lämmin olo. Ihania aikoja, niin ihania aikoja <3

    VastaaPoista