sunnuntai 16. huhtikuuta 2017

Pääsiäissunnuntaina

Heissan!

Tänään on suuren ylösnousemuksen juhla ja on tultu jo pääsiäisen iloiseen osuuteen. Ihanalta tuntuu, kun pääsiäiseemme ei liity kauheasti ohjelmaa, vaan ollaan vaan aika rennoissa tunnelmissa.

Teimme aamupalan jälkeen Amoren kanssa taas lenkin metsään. Polut, joita lähimetsässämme risteilee paljon niin ihmisten kuin eläintenkin (peurojen) tekeminä, olivat kovan keväisen pakkasyön jäljiltä kohmeisia ja purot jään peitossa. Kylmä pohjoistuuli sivalteli pitkin pelto ja hakkuuaukioita ja sai pysyttelemään metsän suojissa. Muutkin olivat havinneet saman ja poluilla riitti väkeä enemmän kuin kävelyteillä.

Posket ulkoilusta punaisina ja kylminä oli hyvä tulla tuvan lämpöön. Huomenna lapset perheineen kokoontuvat meille ja syömme varsinaisen pääsiäisaterian vasta silloin, sillä nuorempi tyttäremme on tänään töissä. Tein huomiseksi pashan, jota poikamme oli toivonut. En ole moneen vuoteen sitä tehnyt. Saa nähdä, miten onnistui.

Oikamme perhe ja me menemme illalla vanhemman tyttäremme perheen luo syömään hiukan erilaisen pääsiäisaterian. Päätimme kokata molemmat jotakin, samoin kuin huomiseksikin, jottei kenenkään tarvitse koko päivää viettää keittiössä. Tytar tekee kylmäsavulohialkupaloja, yhdessä rakennellaan italialasityyppinen leikkelelautanen, minä tein tonnikalasalaatin ja aterian kruunaa vielä tyttären tekemä tiramisu.
Pääsiäisen kunniaksi on tullut maisteltua myös hiukan suklaamunia ja lapsenlapsi tietenkin on saanut niitä syödäkseen. Voi voi, miten paljon niistä tulee roskaa sen pikkuisen suklaamäärän kylkiäisinä. Kauhealta tuntuu heittää roskikseen se kaikki muovi- ja paperiroina, mitä munan sisältä paljastuu. Nyt on kuulema Lidl:ssä suklaamunia, joissa on sisällä ilman kääreitä olevia pikkukarkkirakeita. Näin ollen ainoastaan metallipäällys on roskaa. Hyvä Lidl! Toivottavasti seuraavana pääsiäisenä muutkin valmistajat huomaavat tällaisen idean.

Niin kovin kylmää tosiaankin on, että on ollut mukavaa sytyttää tuli takkaan päivittäin ja nautiskella sen lämmössä, vaaleiden, mutta kuitenkin vielä tummenevien kevätiltojen kruunuksi sytyttelemme myös vielä kynttilöitä ja erilaisia pieniä valoja. Lampaantaljat ja torkkupeitot ovat niin ikään olleet tarpeellisia tänä poikkeuksellisen kylmänä pääsiäisenä. Olemme ulkoilleet, saunoneet , nauttineet toistemme seurasta ja rentoutuneet telkkarin ääressä tallennteita katsellen, lueskelleet, availleet suklaamunia ja herkutelleet hyvällä ruualla pääsiäishyasinttien tuoksuessa.

Iloista ja nautinnollista Pääsiäistä! T.Maija

12 kommenttia:

 1. Voi miten herkulliselta näyttäätuo salaatti!
  Meillä oli eilen kaksi lapsenlasta mökillä ja suklaamunia löytyi pihalta mitä ihmeellisimmistä paikoista.
  Kylmää on täälläkin ja oltuamme melkein viikon mökillä päätimme tulla tänään muutamaksi päiväksi kotiin.
  Mukavaa pääsiäisen jatkoa!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Kristiina <3
  Meillä on huomenna tuo munajahti, kun lapsenlapset tulevat. Pienempi taitaa seurata kyllä vasta sivusta.
  Kyllä villasukat, fleecet ja huovat ovat kova juttu tänä pääsiäisenä, eivätkä pihahommat oikein houkuttele. Hyvä, kun pääsee äkkiä mökiltä kotiin lämmittelemään.
  Hyvää pääsiäisen jatkoa Ahvenanmaalle myös!

  VastaaPoista
 3. Kylmää on täälläkin, vaikka aurinkokin on paistellut kiitettävästi.
  Houkuttelevan näköinen salaatti!
  Lokoista jatkoa sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mamm63 💝
   Tuntuu, ettei auringollakaan ole nyt tarpeeksi voimaa tuota arktista ilmaa lämmittämään.

   Poista
 4. Herkulliselta näyttää salaatti!
  On ollut tosi kylmää. Meilläkin takka on ollut päällä.
  Vappuun asti kuulemma ennustettu kylmää. Tiedä sitten pitääkö paikkansa.
  Mukavaa pääsiäisen jatkoa sinulle!😊❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari 💝
   Vaikka kylmää onkin, tuntuu ihanalta tuo takan ääressä kyhjöttely.
   Jos vanhan kansan sääennusteet pitävät paikkansa, jatkuu kylmää vielä tosi pitkään.

   Poista
 5. Takkatuli, rentoutuminen, TV, ukoilu, hyvä ruoka (ja paras seura!), teidän pääsiäinen kuulostaa ihanalta! Itsekin ostin lapsille (...tai pääsiäispupu toi 😉) Smarties-pupuja joiden sisällä ei ollut pikkumuovilelua vaan niitä Smartieskarkkeja. Myös mini-Kinderit ovat olleet aina suosikkeja! (Niin makeita, mutta maistuu aikuisillekin...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavan rentoa on ollut.
   Kiva, että noita ympäristöystävällisiä pääsiäisen suklaaherkkuja alkaa nyt olla saatavilla.

   Poista
 6. Olipa ihanan makuinen salaatti ja myös todella upeaa silmänruokaa! On ollut kyllä mukavan rento pääsiäinen - sopivasti pientä, kivaa ohjelmaa, ei ollenkaan liikaa, vaan pelkästään hyvästä seurasta ja ruoasta nauttimista. :)
  Hyvää pääsiäisen jatkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Salla 💝 Ja kiitos eilisestä emännälle, isännälle ja pikkuisännälle 😊
   Todella mukavaa on ollut yhdessä!

   Poista
 7. Hyvältä näyttää salaatti!
  Salaattipuolelle sitä on kallistuttava nyt pääsiäisherkkujen jälkeen täälläkin, sillä liikaa on syöty lammasta ja suklaata!

  Oikein hyvää uutta viikkoa Maija <3

  VastaaPoista
 8. Kiitos Marianna <3
  Ihan sama juttu on täällä. Miten kaikki maistuukin niin hyvältä!
  Hyvää uutta viikkoa Sinulle myös!

  VastaaPoista