lauantai 15. huhtikuuta 2017

Lankalauantai ja Torinon käärinliinat

Hyvää lankalauantai-iltaa täältä Myrskyluodolta!

Tänään kävimme katsomassa Turun Martinkirkossa näyttelyä, jossa oli nähtävänä kopio Torinon käärinliinasta. Kopio tuosta maailman tutkituimmasta pyhäinjäännöksestä oli asetettu näytille pääsiäisen ajaksi. Torinon käärinliina on maailman kuuluisin Jeesus-pyhäinjäännös eli reliikki. Syytä oli nyt mennä tätä kopiota katsomaan, sillä alkuperäistä näytetään kovin harvoin. Ilmeisesti seuraavan kerran se on näytillä vuonna 2025 ja silloin koko maailman kristityt lähtevät sitä katsomaan. Tungoksen voi kuvitella olevan käsittämätön.

Käärinliinassa on havaittavissa miehen kasvojen kuva, joissa on ruhjeita ja piikkijälkiä. Käärinliinan miehellä on ollut nahkaruoskanjälkiä pitkin kehoa. Liinassa on havaittavissa myös roomalaiskeihään piston aiheuttama kylkihaavan jälki. Lisäksi paljon muita todisteita siitä, että kyseinen käärinliina kuului juuri ristiinnaulitulle Jeesukselle, on löydetty tutkimuksissa. Liinasta on maailmalla useita tarkkoja digitaalikopioita ja yksi näistä kuuluu Turun Martinkirkolle ja se on tilattu Yhdysvalloista.
Näetkö liinassa kasvojen kuvan?
Tänä yönä trullit ja pahat henget voivat olla liikkeellä. Kannattaa varoa!


Mutta huomenna vanha ja laajalle levinnyt uskomus sanoo auringon nousevan tanssien suuren ylösnousemisen kunniaksi. Moni on sen nähnyt. Oletko Sinä? Aamulla kannattaa aikaisin nousta katsomaan. Tuota auringon tanssahtelua on pidetty hyvän vuoden merkkinä. Odotellaan sitä!Iloista Pääsiäistä blogissani kävijöille! T. Maija

6 kommenttia:

 1. Enpä osannut kasvoja havaita noista liinoista!
  Hauskat kuvat noidasta ja asetelmista!
  Toivotaan sitä auringon tanssahtelua!

  VastaaPoista
 2. Kiitos 💝
  Kasvot havaitsee selvästi, kun joku näyttää paikan.
  Eipä tainnut täällä nähdä auringon tanssia, kun aamulla satoi lunta.

  VastaaPoista
 3. Olipa kiva päivä eilenkin, oli kiva käydä katsomassa noita käärinliinoja ja sen jälkeen vielä syömässä. :)
  Upeita pääsiäisasetelmia olet tehnyt!

  VastaaPoista
 4. No niin oli! Ja miten tuo kaikki sai sellaisen tunnelman ja tunteen aikaiseksi, kuin olisi ollut Italiassa! Teidän kotikaupunginosa on todella kaunis ja tunnelmallinen. Ihan tuli mieleen se pääsiäiskulkue Perugiassa vuosia sitten.
  Kiitos seurasta!

  VastaaPoista
 5. Voi miten mielenkiintoista ja kyllä, löysin kasvot.

  Meillä eivät noidat tänä vuonna lennelleet, elleivät sitten olleet villihanhiksi tekeytyneet - niitä kun ilmestyi rannalle :)

  VastaaPoista
 6. Kyllä ne kasvot siitä erottuvat, kun tietää katsoa.
  En ole ihan varma, näinkö minäkään noitia ;)

  VastaaPoista