torstai 22. lokakuuta 2015

Hämäränhyssyä

Heippa :)




Aamulla päivän rutiinit meinasivatkin muuttua, sillä puoli yhdeksän jälkeen katkesivat sähköt. Eikä niitä kuulunut takaisin, vaikka yleensä sähkökatkon sattuessa vika korjaantuu nopeasti. Kynttilä siis palamaan ja miettimään, mitä voi tehdä, kun ei ole sähköjä. Kaikki mieleeni tulevat hommat vaativat sähköä. Kyse oli ilmeisen laajasta pimeänä olevasta aluesta, jonka oli aiheuttanut räjähtänyt muuntaja. Päätimme lähteä Turkuun, jospa palattuamme vika olisi jo korjattu.

Turussa olivat käynnistyneet Silakkamarkkinat ja tarkoituksemme oli piipahtaa katsastamassa kojuja, mutta pahaksi onneksemme sataa tihuutti ja niin jäi markkinoilla käynti. No vielä on viikonloppu aikaa.

Palasimme kotiin muut asiat hoidettuamme. Ei vieläkään sähköjä. Koska on siivouspäivä, aijoin jo kaivaa otsalampun esille ja ruveta sen valossa siivoamaan moppia heiluttaen, mutta sitten tulikin valo. Hämäränhyssyä voi nyt joka tapauksessa viettää varmasti koko päivän, sillä eilisillasta saakka on sadellut ja ollut todella pimeää. Nytkin vettä vihmoo ja tuulee oikein syksyisesti. Tällaisesta säästä kyllä pidän. Kynttilöitä vaan palamaan ja ulos mennessä kunnon vaatetus päälle. Ulkorapullekin voi sytyttää lyhtyyn kynttilä palamaan koko päiväksi.

Vieteään pimeinä syyspäivinä hämäränhyssyä ja tunnelmoidaan huopaan kääriytyneinä villasukat jalassa kynttilöitä poltellen ja kuumaa kaakaota hörppien mahdollisesti takkatulen loimussa ja kuunnellaan, kun sade ropisee ikkunaan. Jos vielä käteen osuu hyvä kirja... ja vaikka suklaata... Eiköhän se syksy näillä eväillä taitu, vaikkei tällaisesta pimeydestä ja sateesta pitäisikään :)

Ihanaa hämäränhyssyä, ystäväiseni :) t. Myrskyluodon Maija

2 kommenttia:

  1. Hyviä vinkkejä pimeisiin syyspäiviin! :)
    Oikeat varusteet auttavat tosiaan paljon - olen tosi tyytyväinen, että tulin tänä syksynä investoineeksi kunnon sadettapitävään ulkoilutakkiin, niin päiväkotiin kuskaamiset, töihin meno, kaupassa käyminen yms ei tunnu ollenkaan niin kurjalta, kun kävellen menen, vaikka vettä tulisikin. :)

    VastaaPoista
  2. Tuo on aivan totta. Silloin voi oikein nauttia, kun sadepisarat iskeytyvät poskiin ja on ponnisteltava vastatuuleen :)

    VastaaPoista