maanantai 5. lokakuuta 2015

Tunnelmointia

Heippa!

Syksy on nyt riemuissaan. Se on voittanut, saanut vallan. Se on saanut hentomielisen kesän pakkaamaan laukkunsa ja lähtemään matkoihinsa. Syksy saa nyt temmeltää metsissä, peltojen reunamilla, pihoilla ja tantereilla minkä jaksaa. Sitä ei pidättele enää mikään. Pitkä viitta liehuen se kulkee paikasta toiseen pidelleen kiinni suuresta hatustaan. Koppuraisissa käsissään väripaletti ja pensseli se maalaa puita, pensaita, varpuja verenpunaisella, sitruunankeltaisella, appelsiininoranssilla. Mielin määrin se värejä säästelemättä tuhlailee niitä. Ja kun sille päälle sattuu riuhtoo lehtiä puista vimmoissaan saaden ne lentämään ilmojen halki sadekuuron lailla. Avukseen syksy kutsuu Pohjatuulen, joka tekee työtä käskettyä. Syksy puraisee ihmisiä, varpaista, sormista ja on niin mielissään, kun se näkee ihmisten sytyttelevän tulta takkoihin ja kynttilöiden loistavan ikkunoista. Se tietää todellakin saaneensa aikaan sen, mitä halusikin. Eikä sen naurua lopeta mikään. Ei mikään. Ennen kuin talven viima saa sen uurteiset kasvot jäätymään.

Kävin vielä aamulla puolukassa ja tällaisia näkymiä oli matkani varrella.
Tällainen ihanuus on vielä pakalllaan.

Iso ja pieni - laivakaverukset eilen kotimatkallamme.

Myrskyillan tunnelmapaloja Myrskyluodolla.Näistä karkkiväreistä aloin virkkaamaan viikonloppuna mattoa tyttären perheelle. Ehkä saatte sen joskus nähdä.

Ihanaa viikkoa kaikille, ystäväiseni :) Terveisin Maija

4 kommenttia:

 1. Tosi hyvä teksti, ihan kuin jostain lastenkirjasta!! :)
  Aivan mahtavia kuvia myös, kyllä syksy on nyt parhaimmillaan, kun saa nauttia väriloistosta, mutta aurinkoakin on vielä runsaasti päivissä!
  Herkullisen värisiä nuo langat, kovasti mattoa jo odottelen... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Vielä hetken viipyilevät kirkkaat lehdet puissa loistaen kuin aurinko. Viimeöisen pakkasen jäljiltä tänään jo kuitenkin meidän hevoskastanjamme pudotti lehtensä kokonaan. Aurinko on ihana, mutta nyt se vaan tuo jo kylmyyden mukanaan. Nautitaan kuitenkin syksystä ;)

   Poista
 2. Niiiiiin mahtavaa fiilistelyä, ihanat vahvat kuvailut! Samanlaisissa tunnelmissa kävelin tänä aamuna huuruisessa metsässä Syksyn kätten jälkiä ihaillen ja haistellen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, syssa <3 Vielä saadaan hetki nauttia syksyn väriloistosta :)

   Poista